Varkensworstjes met gekruide tomatencouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkensworstjes met gekruide tomatencouscous

Varkensworstjes met gekruide tomatencouscous

met groenten en frisse yoghurtsaus

In dit recept gebruik je de volkoren variant van couscous. Deze bevat voldoende graanvezel en heeft daardoor gezondheidsvoordelen!

Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Varkensworstjes met tomaat en rozemarijn

(Kan bevatten Soja, Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

⅓ zakje(s)

BBQ-rub

½

Tomatenpuree

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine)

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Courgette

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme runderbouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3274 kJ
Energie (kcal)783 kcal
Vetten35.3 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten74.6 g
waarvan suikers17.9 g
Vezels14.3 g
Eiwitten35.1 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de puntpaprika in smalle repen. Snijd de wortel en courgette in kleine blokjes. Bereid de bouillon.  

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en wortel 1 - 2 minuten. Voeg de puntpaprika en courgette toe en bak 5 - 7 minuten mee. 

Varkensworstjes bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de varkensworstjes 5 minuten. Voeg de ui toe aan de pan en bak nog 5 - 7 minuten mee.

Couscous bereiden
4

Voeg de tomatenpuree en per persoon: 1/2 zakje Midden-Oosterse kruidenmix en 1/3 zakje BBQ rub (let op: pikant! Gebruik naar smaak) toe aan de sauteerpan met groenten en bak 1 minuut. Voeg de bouillon toe aan de sauteerpan met groenten en roer de couscous erdoorheen. Zet het vuur uit en laat het geheel 10 minuten afgedekt staan. Breng op smaak met peper en zout. 

Yoghurtsaus maken
5

Hak ondertussen de verse kruiden fijn. Meng in een kom de yoghurt met de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.

Serveren
6

Verdeel de couscous over de borden. Schep de worstjes en gebakken ui op de couscous. Serveer met de yoghurtsaus.

Weetje: Volkoren couscous bevat in vergelijking met witte couscous 5 keer zoveel vitamine B2 en 3 keer zoveel vitamine E.