Vandaag marineer je zalm in een zoet-pittig mengsel van sojasaus en gember. De marinade kook je vervolgens in tot een saus. Deze Aziatische bereiding van zalm past perfect bij de knapperig geroosterde knoflookbroccoli.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 cm
Verse gember
½ stuk(s)
Rode peper
200 gram
Champignons
10 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
1 stuk(s)
Zalmfilet met huid
(Bevat Vis)
85 gram
Zilvervliesrijst
1 tl
Bruine suiker
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Pers of snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd of rasp fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes (als ze te groot zijn garen ze niet goed) en de stam in blokjes.
Meng in een kom de bruine suiker, de sojasaus, de gember en de helft van de olijfolie. Leg de zalm in de kom en laat minimaal 10 minuten marineren. Schep af en toe om.
Meng ondertussen in een andere kom de overige olijfolie en de knoflook met de broccoli. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de broccoli over een bakplaat met bakpapier. Bak de broccoli 18 – 22 minuten, of tot hij beetgaar is. Schep halverweg om. De topjes kunnen donker worden, dit zorgt voor een extra notige smaak. Let er wel op dat de broccoli niet verbrandt.
Kook ondertussen de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalm 2 – 3 minuten op het vel en 1 – 2 minuten op de andere zijde. Haal de zalm uit de pan en schenk de marinade in de pan. Verhit de marinade nog 2 minuten met ½ el water per persoon. Voeg eventueel extra water toe om meer saus te maken, de smaak wordt dan wel minder geconcentreerd.
Verdeel de rijst over de borden. Leg de broccoli eromheen en de zalm bovenop de rijst. Garneer de zalm en de rijst met de saus uit de koekenpan.