Zweedse gehaktballetjes recepten

Ontdek heerlijke Zweedse gehaktballetjes met recepten voor combinaties met broccoli en kaas. Geniet van deze klassieker uit de Zweedse keuken!

Bekijk onze beste Scandinavische recepten

Zweedse gehaktballetjes recepten

Ontdek deze Zweedse gehaktballetjes recepten en laat je inspireren door HelloFresh

Zweedse gehaktballetjes met broccoli recepten

Ontdek deze Zweedse gehaktballetjes met broccoli recepten en laat je inspireren door HelloFresh

Zweedse gehaktballetjes met kaas recepten

Ontdek deze Zweedse gehaktballetjes met kaas recepten en laat je inspireren door HelloFresh

Veelgestelde vragen over Zweedse gehaktballetjes

Wat maakt Zweedse balletjes Zweeds?

Zweedse gehaktballetjes, of 'köttbullar', worden gemaakt van een mengsel van rundvlees en varkensvlees, en gekruid met de speciale Zweedse kruidenmix 'allroundkrydda', die gewoonlijk nootmuskaat en witte peper bevat.

Hoe weet je of de gehaktballetjes gaar zijn?

Gehaktballetjes zijn gaar wanneer de interne temperatuur minimaal 70 °C bereikt. Daarnaast moeten ze volledig doorbakken zijn, dus niet meer roze vanbinnen. Gebruik een kookthermometer om de interne temperatuur te meten.

Kun je Zweedse gehaktballen koud eten?

Ja, eenmaal bereid kun je Zweedse gehaktballetjes prima koud eten. Ze zijn heerlijk als onderdeel van een salade, op een broodje of gewoon als snack. Zorg er wel voor dat ze goed bewaard zijn en niet langer dan twee uur op kamertemperatuur hebben gestaan.
Recepten die je met liefde kookt!
Recepten die je met liefde kookt!
Recepten die je met liefde kookt!

Recepten die je met liefde kookt!

Ontvang elke week inspirerende recepten en alle verse ingrediënten

Krijg tot wel € 90,- korting
Krijg tot wel € 90 korting + cadeaus!

Inclusief gratis bezorging