Zweedse gehaktballetjes recepten
Ontdek heerlijke Zweedse gehaktballetjes met recepten voor combinaties met broccoli en kaas. Geniet van deze klassieker uit de Zweedse keuken!
Beste Zweedse gehaktballetjes recepten van HelloFresh
Zweedse gehaktballetjes recepten
Ontdek deze Zweedse gehaktballetjes recepten en laat je inspireren door HelloFreshZweedse gehaktballetjes recepten
Zweedse gehaktballetjes met broccoli recepten
Ontdek deze Zweedse gehaktballetjes met broccoli recepten en laat je inspireren door HelloFreshZweedse gehaktballetjes met broccoli recepten
Zweedse gehaktballetjes met kaas recepten
Ontdek deze Zweedse gehaktballetjes met kaas recepten en laat je inspireren door HelloFreshVeelgestelde vragen over Zweedse gehaktballetjes
Wat maakt Zweedse balletjes Zweeds?
Zweedse gehaktballetjes, of 'köttbullar', worden gemaakt van een mengsel van rundvlees en varkensvlees, en gekruid met de speciale Zweedse kruidenmix 'allroundkrydda', die gewoonlijk nootmuskaat en witte peper bevat.
Hoe weet je of de gehaktballetjes gaar zijn?
Gehaktballetjes zijn gaar wanneer de interne temperatuur minimaal 70 °C bereikt. Daarnaast moeten ze volledig doorbakken zijn, dus niet meer roze vanbinnen. Gebruik een kookthermometer om de interne temperatuur te meten.
Kun je Zweedse gehaktballen koud eten?
Ja, eenmaal bereid kun je Zweedse gehaktballetjes prima koud eten. Ze zijn heerlijk als onderdeel van een salade, op een broodje of gewoon als snack. Zorg er wel voor dat ze goed bewaard zijn en niet langer dan twee uur op kamertemperatuur hebben gestaan.
Recepten die je met liefde kookt!
Ontvang elke week inspirerende recepten en alle verse ingrediënten