Schelvis in ontbijtspek met wortelschijfjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Schelvis in ontbijtspek met wortelschijfjes

Schelvis in ontbijtspek met wortelschijfjes

met goudbruine aardappelschijfjes en ravigotesaus

De schelvis in dit recept is met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het MSC-keurmerk.

Labels:
Familie
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Mosterd
Eieren
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

4 plak(ken)

Ontbijtspek

20 gram

Ravigotesaus

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Schelvisfilet

(Bevat Vis)

1 stuk(s)

Paarse wortel

Zelf toevoegen

¾ el

[Plantaardige] boter

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)689 kcal
Energie (kJ)2882 kJ
Vetten35.8 g
waarvan verzadigd11.2 g
Koolhydraten55.7 g
waarvan suikers10.7 g
Vezels14 g
Eiwitten31.2 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Aardappelen bereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in schijfjes van 1/2 cm dik. Meng in een kom met 1/2 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappelschijfjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Wortels bereiden
2

Was of schil de wortel. Snijd de wortel in dunne schijfjes. Vul een pot met deksel met een bodempje water. Voeg de wortelschijfjes en een snuifje zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Roer naar smaak een klein beetje boter door de wortelschijfjes. Breng op smaak met peper.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Ui bakken
3

Snipper de ui. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de ui 2 - 3 minuten. Leg ondertussen de ontbijtspeksneetjes naast elkaar en dep de schelvis droog met keukenpapier. Leg de vis op de sneetjes en wikkel de vis in het ontbijtspek.

Vis inwikkelen
4

Roer de gebakken ui door de pot met wortelschijfjes en houd warm tot serveren. Leg ondertussen de ontbijtspeksneetjes naast elkaar en dep de schelvis droog met keukenpapier. Leg de vis op de sneetjes en wikkel de vis in het ontbijtspek.

Vis bakken
5

Verhit de overige boter in de pan van de ui op middelhoog vuur. Bak de in spek gewikkelde vis 2 - 3 minuten per kant, of tot hij gaar is. Breng op smaak met peper.

Serveren
6

Serveer de in spek gewikkelde vis met de aardappelschijfjes en de wortelschijfjes. Serveer met de ravigotesaus.