Wist je dat jouw spijsvertering je alles vertelt over je gezondheid? Een goede spijsvertering begint bij het eten van voldoende vezels en daar zetten we ons met de Maag Lever Darm Stichting voor in. Dit recept is dus een goede keuze!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Aardappelen
2.5 gram
Verse bieslook
25 gram
Biologische volle yoghurt
1 stuk(s)
Schelvisfilet
4 stuk(s)
Wortel
½ tl
Mosterd
2 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de wortel in de lengte in kwarten. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in lange, smalle partjes.
Tip: Wist je dat dit gerecht door de wortels rijk is aan vitamine A? Deze vitamine is belangrijk voor de groei, je afweersysteem en gezonde ogen. Daarnaast is dit gerecht laag in zout en rijk aan vezels.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de partjes, afgedekt, 30 - 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een grote kom de wortel met 1 el olijfolie per persoon. Verdeel vervolgens over een bakplaat met bakpapier en breng op smaak met peper en zout. Bak 20 – 25 minuten in de oven (zie Tip). Schep halverwege om en voeg indien nodig wat extra olijfolie toe. De wortel is klaar wanneer de puntjes donker beginnen te kleuren en de binnenkant zacht is.
Tip: De oventijd van de wortel kan langer zijn als je een combi-oven of elektrische oven gebruikt. Prik erin met een vork. Gaat dit makkelijk? Dan zijn ze gaar.
Snijd of knip ondertussen de verse bieslook fijn. Meng in een kleine kom de volle yoghurt, de bieslook en 1/2 tl mosterd per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Met yoghurt maak je een fris en gebalanceerd sausje - rijk aan calcium en vitamine B2, maar laag in calorieën!
Dep tegen het einde van de oventijd de schelvis droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de schelvis 2 – 3 minuten per kant, of tot hij gaar is. Haal de vis uit de koekenpan en breng op smaak met peper en zout. Roer de bieslooksaus door de olie in de pan.
Verdeel de wortel en aardappelen over de borden. Leg de schelvis ernaast en serveer met de bieslooksaus.