Schelvisfilet met Mediterrane paprikastoof
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Schelvisfilet met Mediterrane paprikastoof

Schelvisfilet met Mediterrane paprikastoof

met leccino olijven en gebakken aardappelen

Vandaag maak je zelf een stoof waarin je zoetzure paprika combineert met de zilte smaken van heekfilet en leccino olijven.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Schelvisfilet

15 gram

Leccino-olijven

4 ml

Olijfolie met balsamico

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Suiker

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)585 kcal
Energie (kJ)2450 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers16 g
Vezels10.3 g
Eiwitten27 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Snijden
1

Verwijder de zaadlijsten van de paprika en rode puntpaprika. Snijd de paprika in zeer smalle repen. Snijd de rode puntpaprika in dunne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Was de krieltjes, halveer ze en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.

Tip: Wist je dat deze maaltijd door de paprika en aardappelen meer dan 5 keer de ADH vitamine C bevat?

Krieltjes bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Paprika bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de paprika, puntpaprika en rode ui toe en breng op smaak met peper en zout. Bak de groenten, afgedekt, 15 minuten. Schep regelmatig om. Haal het deksel van de pan, schenk 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon in de pan en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven. Voeg de suiker toe en bak nog 5 minuten op middelmatig vuur. 

Vis bakken
4

Dep de schelvis droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de schelvis 2 - 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
5

Meng de leccino olijven door de paprikastoof. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de paprikastoof en de gebakken aardappelen over de borden. Leg de gebakken schelvis erbij, met de huid naar boven. Besprenkel de schelvis met de olijfolie met balsamicoazijn.