Veggie schnitzel met champignonroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie schnitzel met champignonroomsaus

Veggie schnitzel met champignonroomsaus

met patatjes en komkommersalade

Het loont om een ui zorgvuldig te pellen - van alle ringen zit in de buitenste de meeste voedingsstoffen!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe
Gerst
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

65 gram

Champignons

50 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Plantaardige schnitzel met cornflakes

(Bevat Soja, Tarwe, Gerst, Gluten Kan bevatten Mosterd)

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

20 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

¼ stuk(s)

Zoutarm paddenstoelen- of groentebouillonblokje

30 ml

Water voor saus

1.5 el

Witte balsamicoazijn

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3473 kJ
Energie (kcal)830 kcal
Vetten48.4 g
waarvan verzadigd14.1 g
Koolhydraten74.8 g
waarvan suikers11.1 g
Vezels20 g
Eiwitten20.3 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met een flinke snuif zout aan de kook in een pot.
  • Was de krieltjes en halveer ze. Snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.
  • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in schijfjes.
  • Kook de krieltjes in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.
Saus maken
2
  • Verhit de boter in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en champignons 2 - 4 minuten. 
  • Blus af met de culinaire room en 2/3 van de witte balsamicoazijn.  Voeg de aangegeven hoeveelheid water en het bouillonblokje toe. Breng op smaak met peper. Laat de saus 8 - 10 minuten indikken.
Salade maken
3
  • Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de schnitzel 3 minuten per kant.
  • Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de komkommer in halve maantjes.
  • Snijd de bieslook fijn. Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, de mosterd en de overige witte balsamicoazijn.
  • Breng op smaak met peper en zout. Meng de komkommer, de sla en de helft van de bieslook door de dressing.
Serveren
4
  • Verdeel de patatjes over de borden. Leg de schnitzel ernaast.
  • Garneer met de overige bieslook en serveer met mayonaise.
  • Giet de champignonsaus in een kommetje en serveer ernaast.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!