Couscoussalade met vegetarische shoarma
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Couscoussalade met vegetarische shoarma

Couscoussalade met vegetarische shoarma

met komkommer, kerstomaten en frisse kruidendressing

Nieuw ingrediënt in je box! Proef met de Griekse kruidenmix de rijke smaken van oregano, tijm, paprika en een vleugje kaneel en geniet van een authentieke ervaring bij elke hap.

Labels:
Veggie
Extra groente
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Tarwe
Soja
Gerst
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine)

80 gram

Vegetarische shoarma

(Bevat Soja, Gerst, Tarwe, Eieren)

30 gram

Slamix met erwtenscheuten

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

125 gram

Rode kerstomaten

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Griekse kruidenmix

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

175 ml

Water

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3295 kJ
Energie (kcal)788 kcal
Vetten32.9 g
waarvan verzadigd3.9 g
Koolhydraten88.1 g
waarvan suikers28.8 g
Vezels9.1 g
Eiwitten30.3 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Kom
Saladekom
Large Frying Pan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook voor de couscous.
  • Voeg de couscous toe aan een saladekom. Schenk het kokende water erover en laat, afgedekt, 10 minuten staan.
  • Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker. Snijd de ui in dunne halve ringen. 
  • Voeg de ui toe aan de kom (zie Tip). Zet opzij tot serveren en schep af en toe om.

Tip: Je serveert de ui gepekeld en rauw. Houd je hier niet van? Laat het pekelen dan achterwege en bak de ui mee met de vegetarische shoarma.

Bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de vegetarische shoarma toe en bak 4 - 6 minuten.
  • Voeg de honing toe en roer goed door. Bak nog 1 minuut.
  • Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en halveer de kerstomaten.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Salade maken
3
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Meng in een kom de helft van de verse kruiden met de yoghurt, de mayonaise en het pekelvocht van de ui. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de overige verse kruiden, de Griekse kruidenmix, de kerstomaten, de komkommer en de vegetarische shoarma toe aan de couscous. 
  • Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en meng goed. 
Serveren
4
  • Verdeel de sla over de borden. Schep de couscoussalade erop (zie Tip).
  • Besprenkel met de frisse kruidendressing en garneer met de gepekelde ui.

Tip: Heb je couscoussalade over? De overige couscoussalade kun je gebruiken als lunch de volgende dag.