Peren zijn niet alleen heerlijk, maar ook voedzaam! Ze zitten boordevol vezels, vitamine C, en kalium, wat goed is voor je spijsvertering, immuunsysteem en bloeddruk.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
100 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Le Burger van de Vegetarische Slager
(Bevat Tarwe, Eieren, Soja Kan bevatten Mosterd, Selderij)
1 stuk(s)
Hamburgerbroodje met sesam
(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Noten, Gluten)
25 gram
Blauwekaasblokjes
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Ui
20 gram
Rucola
½ stuk(s)
Peer
½ stuk(s)
Wortel
1 el
[Plantaardige] boter
½ el
Honing [of plantaardig alternatief]
1 el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Mosterd
naar smaak
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Schil de peer en verwijder het klokhuis. Snijd de helft van de peer in plakjes en de rest in blokjes. Snijd de ui in halve ringen. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf linten van de wortel.
Weetje: Peer is niet alleen lekker, het bevat ook nog eens bijzonder veel vezels. Met 1 peer zit je al op ongeveer 1/6 van de ADH. Een gezonde toevoeging aan je maaltijd dus, of uit het vuistje tussendoor.
Verhit 1/2 el boter per persoon in een sauteerpan op middellaag vuur. Bak de ui 7 - 9 minuten. Verhoog het vuur tot middelhoog, voeg de wortel toe en bak nog 1 minuut. Blus af met de honing en de helft van de zwarte balsamicoazijn. Voeg de groenten toe aan saladekom en laat afkoelen.
Snijd het broodje open en bak de laatste 4 - 6 minuten mee met de frieten in de oven. Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de burger 2 - 3 minuten per kant. Zet het vuur lager en verdeel de helft van de blauwe kaas over de burgers. Dek de pan af en laat de kaas 1 minuut smelten.
Voeg vlak voor het serveren de rucola, de peerblokjes, de mosterd, de extra vierge olijfolie en de overige balsamicoazijn toe aan de saladekom. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Besmeer het brood met wat mayonaise en leg wat van de salade erop. Beleg met de peerplakjes en de burger. Serveer de frietjes en de overige salade ernaast. Garneer met de overige blauwe kaas. Serveer met mayonaise naar smaak.