Shakshuka met verse geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en bierbostelbroodje

Wist je dat shakshuka in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika als ontbijt, lunch en diner wordt gegeten?

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Spelt
Gluten
Tarwe
Gerst
Rogge

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Wortel

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Bierbostelbroodje

(Bevat Spelt, Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Lupine, Gluten, Noten)

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2944 kJ
Energie (kcal)704 kcal
Vetten34.9 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten58.5 g
waarvan suikers15.1 g
Vezels13.8 g
Eiwitten33.7 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snijd de wortel in kleine blokjes. Snijd de peterselie fijn.
  • Verhit de olijfolie in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en bak de wortel 3 - 4 minuten.
  • Voeg de ui, knoflook en rode peper toe en bak 2 minuten.
Groenten koken
2
  • Voeg de tomatenblokjes en de helft van de peterselie toe.
  • Verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de pan.
  • Breng al roerend aan de kook en laat 5 - 7 minuten zachtjes koken zonder deksel (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Zorg ervoor dat de saus goed reduceert en laat zoveel mogelijk vocht verdampen - de eieren garen gemakkelijker in een dikkere saus.

Eieren garen
3
  • Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Zorg dat de eieren diep in de saus liggen, onderin de pan. Bestrooi de eieren met peper en zout.
  • Verdeel de geitenkaas in stukjes over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 6 - 10 minuten stollen (zie Tip).
  • Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.

Tip: De kooktijd van de eieren hangt af van je pan. Controleer de eieren tussendoor en pas eventueel de kooktijd aan op basis van jouw voorkeur.

Serveren
4
  • Bak ondertussen het broodje 6 - 8 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verdeel de shakshuka over de borden.
  • Garneer met de overige peterselie en serveer met het broodje. 

Weetje: Eet jij graag eiwitrijk? Dat kan ook zonder vlees of vis! Daar is deze maaltijd een goed voorbeeld van: door de eieren, kaas en het broodje krijg je per portie 30 gram eiwitten binnen. Dat staat gelijk aan bijna 150 gram vlees!