Shakshuka met zelfgemaakte tortillachips
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Shakshuka met zelfgemaakte tortillachips

Shakshuka met zelfgemaakte tortillachips

met tomaat, cannellinibonen, feta en ei

Eieren garen in vocht heet ook wel pocheren. Dat gaat een stuk makkelijker in een saus dan in water en geeft het ei extra smaak.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ pak(ken)

Cannellinibonen

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Tomaat

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

2.5 gram

Verse koriander

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

2 stuk(s)

Bruine tortilla

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)765 kcal
Energie (kJ)3202 kJ
Vetten35 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers14 g
Vezels14.2 g
Eiwitten34 g
Zout5 g

Benodigdheden

Sieb
Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Laat de cannellinibonen uitlekken in een zeef. Verwijder de zaadlijst van de paprika en snijd de tomaat en paprika in blokjes van ongeveer 1 cm.

Tip: Deze maaltijd bevat bijna 70% van de ADH vezels. Dat is te danken aan de bruine tortilla's, de bonen en de hoeveelheid groenten. Wist je dat ook de tomatenblokjes in pak zorgen voor voedingsvezels?

Shakshuka maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur (zie Tip 1). Bak 1 tl Mexicaanse kruidenmix per persoon kort aan - ongeveer 30 seconden. Voeg dan de tomaat, paprika, tomatenblokjes en de cannellinibonen toe. Verkruimel het bouillonblokje (zie Tip 2) boven de pan, roer goed door en laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Gebruik een hapjespan met een hoge rand en een dikke, platte bodem. Dan wordt de hitte gelijkmatig verdeeld en gaat het garen van de eieren gemakkelijker. Kook je voor meer dan 3 personen? Gebruik dan meerdere hapjespannen. Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van het bouillonblokje en de helft van de feta.

Toppings klaarmaken
3

Snijd ondertussen de verse koriander grof en verkruimel de feta.

Eieren toevoegen
4

Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Zorg dat de eieren diep in de saus liggen, onderin de pan. Bestrooi de eieren met peper en zout. Dek de pan af en laat de eieren, afgedekt, 6 - 10 minuten stollen (zie Tip). Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan en zet het vuur hoger om overtollig vocht te laten verdampen.

Tip: De kooktijd van de eieren hangt af van je pan. Controleer de eieren tussendoor en pas eventueel de kooktijd aan op jouw voorkeur.

Tortillachips maken
5

Snijd ondertussen de tortilla's in pizzapunten, zodat je grote tortillachips krijgt. Besprenkel ze met de overige olijfolie en Mexicaanse kruidenmix en breng ze op smaak met peper en zout. Verdeel de tortillachips over een bakplaat met bakpapier en bak 4 – 5 minuten in de oven.

Serveren
6

Serveer de shakshuka in de pan en garneer met de feta en verse koriander. Serveer de tortillachips ernaast om mee te dippen.