-
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
150 gram
Vastkokende aardappelen
¼ stuk(s)
Ui
¼ stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
50 gram
Volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Kipshoarma
½ stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Mesclun
1 stuk(s)
Wit platbrood
(Bevat Gluten)
¾ el
Olijfolie
¼ el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Zwarte balsamicoazijn
½ tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in kleine blokjes van 1 cm. Verdeel de aardappelblokjes over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 20 - 25 minuten in de oven. Schep af en toe om.
Snipper de ui. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Rasp de komkommer fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Pluk de muntblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Meng in een kleine kom de komkommer, de knoflook en de helft van de munt met de yoghurt. Breng de tzatziki op smaak met peper en zout.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en kipshoarma 8-10 minuten, of totdat de kip gaar is.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Halveer de little gem, verwijder de harde kern en snijd in reepjes. Meng in een saladekom per persoon 1/4 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl zwarte balsamicoazijn, 1/2 tl mosterd, peper en zout tot een dressing. Voeg de groenten toe en meng goed.
Wikkel de platbroden in alumiumfolie en verwarm de laatste 3-5 minuten mee met de aardappelen in de oven. Verdeel daarna de little gem en tomatenblokjes over het platbrood. Schep de kipshoarma erop en verdeel er wat van de tzatziki over. Rol vervolgens het platbrood op.
Verdeel de aardappelblokjes over de borden serveer met de rest van tzatziki. Leg op elk bord een gevuld platbrood. Garneer met de overige munt.