Speciaal ingrediënt in je box! Rigatoni zijn met hun geribbelde vorm net kleine smaakmagneten: door hun ribbels houden ze sauzen perfect vast.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Paprika
30 gram
Zongedroogde tomaten
1 stuk(s)
Kipfilet
10 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
75 gram
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
1 stuk(s)
Parmigiano Reggiano DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
90 gram
Rigatoni
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)
1 el
Bloem
½ el
[Plantaardige] boter
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng water met een snuif zout aan de kook in een ruime pot met deksel. Kook de pasta in 13 - 15 minuten gaar. Bewaar 50 ml kookvocht per persoon, giet af en laat afgedekt staan. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
Meng in een diep bord 1 el bloem per persoon met peper en zout en haal de kipfilet door de bloem. Verhit een pan met deksel zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten 1 - 2 minuten, of tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit 1/2 el boter per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 3 - 4 minuten op de ene kant, draai om en bak de kip nog 3 - 4 minuten, of tot de kipfilet gaar is. Zet het vuur uit en houd de kip afgedekt warm.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui en paprika toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de Siciliaanse kruiden en de zongedroogde tomaten toe en bak 1 minuut mee.
Voeg de culinaire room toe aan de pan met de groenten, meng goed en laat 2 minuten indikken. Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano. Voeg vervolgens de spinazie toe en roer door tot de spinazie geslonken is. Verlaag het vuur van de saus, voeg de pasta en 2/3 van de Parmigiano Reggiano toe en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta over diepe borden. Snijd eventueel de kipfilet in sneetjes en serveer op de pasta. Garneer met de pompoenpitten en de overige Parmigiano Reggiano.
Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.