Skrei is een vissoort uit de orde van de kabeljauwachtigen. Deze vis wordt ook wel bestempeld als de wonderkabeljauw. De skrei wordt met lange lijnen gevangen door kleine vissersbootjes in Noorse Loften. In dit recept laten wij de vis zwemmen in de quinoa en stoom je hem gaar.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
70 gram
Quinoa
125 gram
Champignons
½ stuk(s)
Courgette
2 bosje(s)
Verse oregano
3 bosje(s)
Verse tijm
(Kan bevatten Selderij)
10 gram
Amandelen
(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)
1 stuk(s)
Skreifilet zonder huid
(Bevat Vis)
150 ml
Groentebouillon
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon.
Doe de quinoa in een ovenschaal en giet de bouillon erover. Zet de ovenschaal onder in de oven (er komt nog een bakplaat boven) en stoom de quinoa gaar in 25 - 30 minuten.
Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de courgette in blokjes. Ris de blaadjes van de verse kruiden van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Hak de amandelen grof.
Leg de groenten op een bakplaat met bakpapier en meng met de verse kruiden en amandelen. Breng op smaak met peper en zout. Plaats de bakplaat boven de ovenschaal in de oven en rooster de groenten 15 - 20 minuten, of totdat ze goudbruin kleuren.
Schep de quinoa een keer om. Leg de skrei met de velzijde op de quinoa in de oven en stoom de laatste 8 - 10 minuten mee. Of als deze vis gaar is.
Verdeel de quinoa, skrei en geroosterde groenten over de borden. Garneer met de geroosterde amandelen. Bestrooi de skreifilet met peper en zout. Besprenkel naar smaak nog met extra vierge olijfolie.