Smokey conchiglie met burrata en basilicum
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Smokey conchiglie met burrata en basilicum

Smokey conchiglie met burrata en basilicum

met rode puntpaprika en pecorino

Burrata komt oorspronkelijk uit de Italiaanse regio Puglia, waar het werd ontwikkeld als een romige variatie op de verse mozzarella.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Conchiglie

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 stuk(s)

Tomaat

¼ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

30 gram

Smokey tomatenketchup

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

½ bol(len)

Burrata

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2775 kJ
Energie (kcal)663 kcal
Vetten20.9 g
waarvan verzadigd11.7 g
Koolhydraten87.5 g
waarvan suikers20.7 g
Vezels10.4 g
Eiwitten29.4 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot voor de pasta.
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de pot en kook de pasta 9 - 11 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.

Weetje: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.

Bakken
2
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Snijd de puntpaprika in blokjes.
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg de puntpaprika en Midden-Oosterse kruiden toe en bak 4 minuten mee.
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.
Pastasaus afmaken
3
  • Voeg smokey tomatenketchup, de verse tomaat en de tomatenblokjes toe aan de sauteerpan en roer goed door. Verwarm het geheel 2 minuten.
  • Roer de pasta en pecorino erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de basilicumblaadjes grof en halveer de burrata. 
  • Verdeel de pasta over de borden en leg de burrata erop.
  • Garneer met het basilicum.