Kimchisaus is een pikante, scherpe saus geïnspireerd op Koreaanse kimchi, gemaakt met gefermenteerde chili, knoflook en gember. Het voegt een pikante smaak toe aan wokgerechten, marinades en dipsauzen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
100 gram
Pulled chicken
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Avocado
3 stuk(s)
Mini-tortilla's
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Mosterd)
½ stuk(s)
Limoen
200 gram
Aardappelen
½ bosje(s)
Lente-ui
20 gram
Kimchisaus
100 gram
Rode kool, witte kool en wortel
½ stuk(s)
Knoflookteen
25 gram
Geraspte cheddar
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Suiker
1 el
Zonnebloemolie
1 el
Wittewijnazijn
2 el
[Plantaardige] mayonaise
30 ml
Water
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in wedges. Verdeel de aardappelwedges over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de zonnebloemolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak de aardappelen 30 - 35 minuten in de oven.
Meng ondertussen in een saladekom de rode kool, witte kool en wortel met de sesamolie, wittewijnazijn en suiker. Snijd de koriander fijn en voeg de helft van de koriander toe aan de kom. Breng op smaak met peper en zout, meng goed door en bewaar apart.
Weetje: Wist je dat rode kool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?
Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Rasp de schil van de helft van de limoen met een fijne rasp. Pers de helft van de limoen uit. Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp. Snijd de overige limoen in partjes.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de lente-ui in fijne ringen. Bewaar het groene gedeelte apart ter garnering. Haal de pulled chicken uit de verpakking en trek uit elkaar in kleine stukjes. Verhit de overige zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Fruit het witte gedeelte van de lente-ui 1 - 2 minuten. Voeg de pulled chicken, de knoflook en de aangegeven hoeveelheid water toe. Bak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur.
Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven. Haal de aardappelwedges uit de oven en leg op een serveerschaal. Meng in een kleine kom de kimchisaus (let op: pikant! Gebruik naar smaak) met de helft van de limoenmayonaise en breng op smaak met peper en zout. Besprenkel de aardappelwedges met de kimchimayonaise en garneer met het groene gedeelte van de lente-ui.
Zet de tortilla's op tafel. Serveer de koriander, de overige limoenmayonaise, de pulled chicken, de avocado, de geraspte cheddar, de koolsla en de limoenpartjes allemaal in aparte kommetjes. Laat iedereen zelf de taco's vullen. Serveer met de kimchi-aardappelen ernaast.