Snelle en rijke hamburger met Japanse twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle en rijke hamburger met Japanse twist

Snelle en rijke hamburger met Japanse twist

met zoetzure komkommer, teriyaki en sugar snaps

Japanners hebben volgens de WHO de hoogste levensverwachting ter wereld. Zou de grote hoeveelheid groente en peulvruchten die ze eten onderdeel van hun geheim zijn? Sugar snaps bevatten weinig calorieën en veel vezels en barsten van de vitaminen: A, B1, B5 en B6 en veel C.

Allergenen:
Mosterd
Eieren
Sesamzaad
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Rundergehakt

200 gram

Aardappelwedges

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

1 stuk(s)

Briochebroodje

100 gram

Sugarsnaps

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 cm

Verse gember

2 plak(ken)

Ontbijtspek

½ stuk(s)

Kumato-tomaat

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Suiker

1 el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1115 kcal
Energie (kJ)4664 kJ
Vetten68.6 g
waarvan verzadigd23.2 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers19.3 g
Vezels10.9 g
Eiwitten35.2 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Kom
Rasp
Kleine kom

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de aardappelpartjes 15 minuten op middelhoog vuur knapperig (zie Tip).
  • Maak 1 hamburger per persoon van het gehakt.

Tip: Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 koekenpannen. Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Spek bakken
2
  • Verdeel het ontbijtspek over een bakplaat met bakpapier en bak 8 - 10 minuten in de oven, of tot het krokant is (zie Tip).
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de hamburger 2 - 3 minuten per kant. Blus in de laatste minuut af met de teriyakisaus.
  • Verhit ondertussen in een hapjespan met deksel 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur en bak de sugar snaps 2 minuten met een flinke snuf zout.
  • Zet het vuur laag, dek de pan af en laat 5 - 7 minuten rustig stoven. Schep tussendoor af en toe om.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bak dan de helft van het ontbijtspek in de oven. Gebruik de rest de volgende dag bij het ontbijt of de lunch.

Gembermayonaise en zoetzuur maken
3
  • Bak het briochebroodje 4 - 6 minuten in de oven.
  • Snijd de tomaat in plakken en de komkommer in de lengte in vier partjes. Snijd vervolgens de partjes in staafjes van ongeveer 3 cm lang. Rasp de gember met een fijne rasp.
  • Voeg de komkommer toe aan een kom en meng er per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 tl suiker doorheen. Zet opzij en schep af en toe om.
  • Meng in een kleine kom de helft van de mayonaise met de gember (zie Tip).

Tip: Houd je van gember? Voeg dan 1/2 cm per persoon extra toe.

Serveren
4
  • Snijd het briochebroodje doormidden en besmeer beide kanten met de gembermayonaise.
  • Beleg met de burger, het krokante spek, de tomatenplakjes en de zoetzure komkommer.
  • Serveer de burger met de aardappelpartjes en de overige mayonaise.
  • Schep de sugar snaps erbij en garneer met de gomasio.