Snelle pasta op z'n Mexicaans
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle pasta op z'n Mexicaans

Snelle pasta op z'n Mexicaans

met gehakt, courgette en zure room

Met dit gerecht zet je in slechts 20 minuten meer dan 340 gram groente per persoon op tafel!

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten Soja, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

100 gram

Passata

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3524 kJ
Energie (kcal)842 kcal
Vetten36.4 g
waarvan verzadigd14.4 g
Koolhydraten81.8 g
waarvan suikers13.2 g
Vezels9 g
Eiwitten40.9 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan met deksel
Vergiet

Instructies

Gehakt bakken
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een ruime pot voor de pasta.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg het gehakt en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) per persoon toe en bak 4 - 5 minuten. Haal het gehakt uit de pan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette en de paprika in blokjes.
Pasta koken
2
  • Kook de pasta in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Verhit de sauteerpan opnieuw op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de courgette en de paprika toe en bak 4 minuten mee.
  • Voeg de passata toe en bak, afgedekt, 2 - 4 minuten.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Mengen
3
  • Voeg de gekookte pasta, het gebakken gehakt en de helft van de geraspte belegen kaas toe aan de sauteerpan.
  • Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm het geheel nog 2 - 3 minuten.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden en schep de zure room erop.
  • Garneer met de overige kaas.