Snelle pasta met vegetarisch gehakt en Mexicaanse kruiden
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle pasta met vegetarisch gehakt en Mexicaanse kruiden

Snelle pasta met vegetarisch gehakt en Mexicaanse kruiden

met paprika en zure room

Wist je dat de naam penne is afgeleid van penna, het Italiaanse woord voor zowel veer als pen? Dit komt omdat de vorm lijkt op de stalen penpunt die vaak met een ganzenveer wordt gebruikt!

Labels:
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen:
Gerst
Soja
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Vegan gehakt van De Vegetarische Slager

(Bevat Gerst, Soja)

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

¼ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

100 gram

Passata

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

70 gram

Maïs in blik

Zelf toevoegen

1 el

Water voor saus

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3200 kJ
Energie (kcal)765 kcal
Vetten25.8 g
waarvan verzadigd9.4 g
Koolhydraten88.9 g
waarvan suikers17.6 g
Vezels15.6 g
Eiwitten39.2 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Sieb

Instructies

Snijden
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een ruime pot met deksel voor de penne.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg het vegan gehakt en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) per persoon toe en bak 3 - 4 minuten.
  • Voeg daarna 1 el water per persoon toe aan de pan en roer nog 1 minuut door, of tot het water verdampt is. Haal het vegan gehakt uit de pan en bewaar apart.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.
Saus maken
2
  • Kook de penne in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af maar bewaar wat kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit de sauteerpan opnieuw met 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de paprika en passata toe en bak, afgedekt, 6 - 8 minuten.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Mengen
3
  • Laat de mais uitlekken in een vergiet en weeg af.
  • Voeg de gekookte penne, een scheutje kookvocht, het gebakken vegan gehakt, de mais en de helft van de geraspte kaas toe aan de sauteerpan. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout. Verwarm het geheel nog 2 - 3 minuten.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden en de zure room erbovenop.
  • Garneer met de overige geraspte kaas.