Thaise noedelsoep met kip en gele wortel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thaise noedelsoep met kip en gele wortel

Thaise noedelsoep met kip en gele wortel

met kastanjechampignons, Chinese kool en koriander

Vandaag nemen we je mee naar de Thaise keuken met een snelle, rijkgevulde soep. De wokpasta die je gebruikt is ook de basis voor pad thai en geeft het een Aziatisch tintje. En daar hoort een beetje pittigheid bij. Die kun je natuurlijk zelf naar smaak bepalen. Houd je van pittig eten? Bak dan wat zaadjes van de rode peper mee.

Labels:
Caloriebewust
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

20 gram

Thaise wokpasta

(Bevat Gluten, Soja)

200 gram

Groentemix van paprika, prei, gele wortel en courgette

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

100 gram

Lamelles de filet de poulet aux épices orientales

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

600 ml

Kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2280 kJ
Energie (kcal)545 kcal
Vetten22 g
waarvan verzadigd4.6 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers8.3 g
Vezels6 g
Eiwitten31 g
Zout7.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Groenten bakken
1

• Bereid de bouillon. • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Bak de Thaise wokpasta een halve minuut, tot de geur vrijkomt. • Voeg de groentemix toe en bak 3 – 4 minuten.

Soep afmaken
2

• Voeg de bouillon toe aan de groentemix en kook de soep, afgedekt, 10 minuten op laag vuur. Voeg de laatste 4 minuten de noedels toe.

Kip bakken
3

• Verhit ondertussen 1/2 zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. • Bak de gekruide kipfiletreepjes 6 – 8 minuten. • Snijd ondertussen de koriander, inclusief steeltjes, grof.

Serveren
4

• Roer de gekruide kipfiletreepjes, inclusief bakvet, door de soep. • Verdeel de soep over soepkommen en garneer met de koriander.