Koken in bouillon voegt extra smaak toe aan je maaltijd. Door de bouillon ook weer af te gieten, zorg je ervoor dat het zoutgehalte toch laag blijft. Lekker én in balans!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Rode peper
2 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ zakje(s)
Gele currykruiden
200 gram
Italiaanse groentemix met champignons
125 ml
Kokosmelk
2.5 gram
Verse koriander
20 gram
Gezouten pinda's
100 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Gluten, Tarwe)
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
Préparez le bouillon avec, par personne, 1/2 cube de bouillon et 200 ml d'eau. Épépinez et émincez finement le piment rouge. Écrasez ou émincez l’ail. Émincez l'oignon.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan per persoon 1/4 bouillonblokje in 200 ml water.
Faites chauffer l’huile de tournesol à feu vif dans la marmite à soupe. Faites-y revenir le piment rouge, l'oignon, l’ail et les épices de curry jaune 1 minute. Ajoutez le mélange de légumes et faites cuire le tout 4 minutes en remuant.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Voeg dan de helft toe of houd apart.
Ajoutez le lait de coco et le bouillon à la marmite à soupe. Laissez mijoter la soupe 5 à 7 minutes à feu moyen. Pendant ce temps, ciselez finement la coriandre et concassez grossièrement les cacahuètes. Ajoutez les nouilles udon à la soupe lors des 3 dernières minutes.
Rectifiez éventuellement l'assaisonnement de la soupe avec du sel et du poivre. Servez la soupe de nouilles dans les bols. Garnissez de la coriandre et des cacahuètes.
Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.