Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 cm
Verse gember
¼ stuk(s)
Rode peper
⅓ stuk(s)
Chinese kool
¼ stuk(s)
Limoen
125 ml
Kokosmelk
1 stuk(s)
Vers citroengras
25 gram
Sugarsnaps
2 stuk(s)
Ei
100 gram
Mie noedels
(Bevat Tarwe)
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
el
Zonnebloemolie
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Schil en snijd of rasp de gember fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de Chinese kool in reepjes (zie Tip). Pers de limoen uit.
Tip: De kool slinkt erg tijdens het bakken. Heb je nog Chinese kool over en zin in meer groente? Voeg deze dan extra toe.
Roer of schud de klontjes uit de kokosmelk. Kneus het citroengras door deze op 2 plaatsen te breken.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en de rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de Chinese kool en de sugarsnaps toe en roerbak nog 3 minuten.
Breng ruim water aan de kook in een steelpan. Voeg 2 eieren per persoon toe en kook de eieren in 6 - 8 minuten hard. Spoel onder koud water. Pel de eieren.
Tip: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast vitamine D is ei ook rijk aan vitamine A, B12 en selenium.
Voeg per persoon: 125 ml kokosmelk, het verse citroengras en 300 ml water toe aan de wok of soeppan. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de soep en breng al roerend aan de kook. Dek de pan af en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Voeg na 6 minuten de noedels toe (zie TIP). Breng op smaak met per persoon: 10 ml sojasaus, 1 tl limoensap, peper en zout.
Tip: Houd je niet van lange noedels in de soep? Breek ze dan voordat je ze aan de soep toevoegt.
Haal het verse citroengras uit de soep. Verdeel de kokossoep over de soepkommen. Snijd de eieren doormidden en serveer deze op de soep.