Kippensoep op z'n Indonesisch met Udon noedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kippensoep op z'n Indonesisch met Udon noedels

Kippensoep op z'n Indonesisch met Udon noedels

met ei, witte kool en gefrituurde uitjes

Deze week reis je door de keuken van Indonesië. Ontdek verrassende smaakcombinaties en maak met dit recept in je box kans op 2 vliegtickets van Singapore Airlines naar Australië, Nieuw-Zeeland, Thailand, Indonesië of Singapore!

Allergenen:
Eieren
Tarwe
Gluten
Sesamzaad
Soja
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Vers citroengras

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

1 stuk(s)

Gekonfijte kippendij

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

50 gram

Sojascheuten

¼ stuk(s)

Limoen

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

2 stuk(s)

Lente-ui

½ zakje(s)

Javaanse wokpasta

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

50 ml

Kippensaus

(Bevat Selderij)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

100 gram

Gesneden witte kool

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)755 kcal
Energie (kJ)3159 kJ
Vetten37.3 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten54.7 g
waarvan suikers14.2 g
Vezels7.3 g
Eiwitten46.9 g
Zout5.7 g

Benodigdheden

Rasp
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Soeppan met deksel
Steelpan met deksel
Steelpan met deksel
Bord

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de gekonfijte kippendij op een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 22 minuten in de oven. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Hak de koriander grof. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp. Pers 1/4 limoen per persoon uit boven een kleine kom. Kneus het citroengras met de achterkant van een mes.

Bouillon maken
2

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppot met deksel op middelhoog vuur. Fruit de gember, knoflook, rode peper en het witte gedeelte van de lente-ui 1 - 2 minuten. Blus af met per persoon: 250 ml water, 1/4 bouillonblokje en de kippensaus. Voeg het citroengras toe en breng afgedekt aan de kook. Verlaag het vuur naar middellaag en laat 10 minuten zachtjes koken.

Eieren koken
3

Zorg ondertussen dat de eieren net onder water staan in een steelpan met deksel. Breng het water aan de kook en kook de eieren, afgedekt, in 6 minuten zacht (zie Tip). Pel de eieren en snijd doormidden.

Tip: Houd je niet van een zachte dooier? Kook het ei dan 8 - 10 minuten voor een stevigere dooier.

Soep afmaken
4

Voeg de gesneden witte kool toe aan de soep en kook, afgedekt, 5 minuten. Voeg daarna de verse Udon noedels toe en kook, afgedekt, 3 minuten. Zet het vuur uit, haal het citroengras uit de soep en meng de Javaanse wokpasta, sojasaus, limoensap en limoenrasp erdoor.

Kip plukken
5

Haal de gekonfijte kippendij uit de oven en leg op een bord. Gebruik twee vorken om de kippendij uit elkaar te plukken. Pas op: er kan hete stoom uit de kip komen!

Serveren
6

Verdeel de noedels en de hete soep over diepe borden. Leg de gekonfijte kippendij erbovenop. Leg op elk bord een gekookt ei. Garneer met de sojascheuten, gefrituurde uitjes, koriander, het groene gedeelte van de lente-ui en eventueel 1 limoenpartje per persoon.

WeetjeWist je dat witte kool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten, tanden en gezonde spieren door de calciumboost.