Tomatensoep met paprikapesto-bruschetta’s
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tomatensoep met paprikapesto-bruschetta’s

Tomatensoep met paprikapesto-bruschetta’s

Heerlijke zelfgemaakte soep van verse groenten. Voor een extra zoete smaak voeg je niet alleen tomaten, maar ook wortel toe. Van de ciabatta maak je bruchetta’s die je belegt met een heerlijke verse paprikapesto. Zo maak je heel gemakkelijk zelf bruchetta’s.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ stuk(s)

Wortel

250 gram

Tomaat

1 tl

Gedroogde tijm

1 tl

Paprikapoeder

½ stuk(s)

Tomatenpuree

1 stuk(s)

Bruine ciabatta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

25 gram

Paprikapesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Noten)

25 gram

Geraspte grana padano

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ tl

Honing

½ stuk(s)

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)518 kcal
Energie (kJ)2167 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers0 g
Vezels13 g
Eiwitten14 g
Zout0 g

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 400 ml water per persoon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de peen in dunne halve plakken en de tomaat in parten.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de peen, tomaat, tijm, paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak 2 minuten. Voeg de honing en 300 ml kokend water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Kook de soep, afgedekt, 12 - 15 minuten.

3

Snijd ondertussen de ciabatta in plakken van 1 cm. Verdeel de ciabattaplakken over een bakplaat of ovenrooster met bakpapier, beleg met de rode paprikapesto, besprenkel eventueel met de overige olijfolie en bak 6 – 8 minuten in de oven.

4

Haal de soep van het vuur, voeg de helft van de grana padano toe en pureer de soep met een staafmixer. Voeg het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen en breng de soep op smaak met peper en zout.

5

Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de overige grana padano. Besprenkel naar smaak met olijfolie en serveer met de paprikapesto-bruschetta’s.