Noord-Afrikaanse tomatensoep met gehaktballen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noord-Afrikaanse tomatensoep met gehaktballen

Noord-Afrikaanse tomatensoep met gehaktballen

Rijkgevuld met wortel, bleekselderij en parelcouscous

Deze rijke tomatensoep breng je op smaak met ras el hanout – een kruidenmengel uit de Arabische keuken. Vrij vertaald betekent ras el hanout 'het beste van de winkel' en is het een mix van de beste specerijen die de kruidenier te bieden heeft. De samenstelling van ras el hanout verschilt dan ook per winkel, maar bevat vaak wel kardemom, kaneel en nootmuskaat. Vandaag geeft het een warme, intense smaak aan je soep.

Labels:
Familie
Allergenen:
Selderij
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Wortel

75 gram

Bleekselderij

(Bevat Selderij)

1.5 gram

Ras el hanout

30 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

1 stuk(s)

Varkensworst met sinaasappel, safraan en ras el hanout

½ stuk(s)

Naanbrood

(Bevat Gluten, Tarwe, Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

250 ml

Runderbouillonblokje

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3632 kJ
Energie (kcal)868 kcal
Vetten52 g
waarvan verzadigd14.4 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels10 g
Eiwitten27 g
Zout5.8 g

Benodigdheden

Fruitmesje
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Groente snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Snijd de peen en de bleekselderij in kleine blokjes.

Groente bakken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een soeppan of grote pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ras el hanoutkruiden een halve minuut, tot die beginnen te geuren. Voeg de peen en bleekselderij toe en bak, afgedekt, 4 – 5 minuten.

Parelcouscous koken
3

Voeg de parelcouscous toe aan de soeppan met deksel en bak al roerend 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 10 minuten gaar. Roer regelmatig door.

Gehaktballetjes draaien
4

Knip of snijd ondertussen de worst open en haal de vulling eruit. Draai van de vulling 7 gehaktballetjes per persoon. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 4 – 5 minuten op middelhoog vuur bruin. Bak ondertussen het naanbrood 4 – 5 minuten in de oven.

Soep afmaken
5

Voeg de gehaktballetjes met het bakvet toe aan de soep en laat het geheel nog 1 minuut, afgedekt, zachtjes koken. Snijd ondertussen de bladpeterselie grof.

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen, serveer met het naanbrood en garneer met de bladpeterselie.