Deze week reis je door de keuken van Singapore. Ontdek verrassende smaakcombinaties en maak met dit recept in je box kans op 2 vliegtickets van Singapore Airlines naar Australië, Nieuw-Zeeland, Thailand, Indonesië of Singapore!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
130 gram
Grote scampi's
(Bevat Schaaldieren)
¼
Tomatenpuree
½ stuk(s)
Sjalot
90 ml
Kokosmelk
2.5 gram
Thais basilicum
10 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
100 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Gluten, Tarwe)
200 gram
Groentemix met witte kool
(Kan bevatten Selderij)
½ zakje(s)
Groene currykruiden
1 cm
Verse gember
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Zoutarm visbouillonblokje
1.5 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Pel de garnalen en bewaar de schillen apart. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppot op middelhoog vuur. Bak de garnalenschillen samen met de tomatenpuree 1 - 2 minuten. Voeg per persoon: 1/2 visbouillonblokje en 350 ml water toe (zie Tip). Verlaag het vuur.
Tip: Heb je geen visbouillonblokje in huis? Gebruik dan groentebouillon.
Snijd de sjalot in grove stukken. Pel de knoflook. Rasp de gember. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper in ringetjes. Meng in een hoge kom de currykruiden met 1/2 el zonnebloemolie per persoon. Voeg de sjalot, gember, knoflook en rode peper toe. Blend met een staafmixer tot een gladde currypasta. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppot met deksel op middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en fruit 1 - 2 minuten.
Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Voeg de kokosmelk toe aan de pot met de currypasta. Plaats een zeef of vergiet boven de pot voor de garnalenschillen en giet de bouillon erbij. Voeg de groentemix toe. Dek de pan af en laat de soep 5 – 7 minuten zachtjes koken.
Snijd het Thaise basilicum in fijne reepjes.
Voeg de vissaus toe aan de soep en roer goed door. Voeg de noedels en de garnalen toe aan de soep en laat alles nog 3 minuten zachtjes doorkoken, of tot de garnalen roze zijn (zie Tip). Haal de soep van het vuur. Proef de soep goed en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Ben je nog niet helemaal comfortabel met het eten met stokjes? Je kunt de noedels ook in grove stukken snijden voordat je ze toevoegt aan de soep, zo zijn ze makkelijker met een lepel te eten.
Verdeel de soep over de kommen. Garneer met het Thaise basilicum.