Pureersoep met pompoen en wortel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pureersoep met pompoen en wortel

Pureersoep met pompoen en wortel

4 porties | met Siciliaanse kruiden

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

450 gram

Pompoenblokjes

150 gram

Wortelschijfjes

1 zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

150 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

8 ml

Olijfolie met citroen

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1000 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1372 kJ
Energie (kcal)328 kcal
Vetten24.4 g
waarvan verzadigd10.4 g
Koolhydraten18.6 g
waarvan suikers9.9 g
Vezels13.4 g
Eiwitten6.1 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Soeppan
Staafmixer

Instructies

1
  • Bereid de bouillon. 
  • Snijd de ui en knoflook grof.
  • Verhit de olijfolie in een grote soeppan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. 
2
  • Voeg de in blokjes gesneden pompoen en wortel toe. 
  • Voeg de Siciliaanse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. 
  • Bak de groenten 1 minuut en voeg dan de bouillon toe. 
  • Breng de soep aan de kook.
3
  • Laat de soep 6 - 8 minuten koken, of tot de groenten zacht zijn. 
  • Gebruik een staafmixer om er een gladde soep van te maken. 
  • Voeg de kookroom toe en breng op smaak met peper en zout. 
4
  • Serveer de soep in kommen en besprenkel met de olijfolie met citroen.