De kabeljauw in dit recept is met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het MSC-keurmerk.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
90 gram
Linguine
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
60 gram
Garnalen
(Bevat Schaaldieren)
1 tl
Gerookt paprikapoeder
½ stuk(s)
Citroen
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ pak(ken)
Tomatenblokjes met knoflook en ui
25 gram
Aioli
(Bevat Eieren, Mosterd Kan bevatten Weekdieren, Melk (inclusief lactose), Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad, Vis, Schaaldieren)
½ stuk(s)
Paprika
130 gram
Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis
(Bevat Vis)
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
75 ml
Zoutarme visbouillon
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paprika in repen. Meng in een kom de garnalen met de knoflook en per persoon: 1 el olijfolie, 1/2 tl gerookt paprikapoeder, peper en zout (zie Tip).
Tip: Gerookt paprikapoeder is sterk van smaak. Houd je hier niet van? Gebruik dan minder paprikapoeder of laat het achterwege.
Verhit een grote wok of sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en bak de garnalen met marinade 3 - 4 minuten. Haal de garnalen vervolgens uit de pan.
Voeg de ui toe aan dezelfde grote wok of sauteerpan en fruit 1 - 2 minuten. Voeg de paprika en 1/2 tl gerookt paprikapoeder per persoon toe en bak 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe en breng aan de kook. Breek de pasta doormidden en voeg toe aan de pan. Laat, afgedekt, 7 - 9 minuten sudderen. Roer regelmatig door en verlaag eventueel het vuur als de saus te snel reduceert.
Snijd de citroen in partjes. Snijd de peterselie fijn.
Pers 1 citroenpartje per persoon uit boven de pan en voeg de helft van de peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout en laat nog 4 - 5 minuten koken, of tot de pasta gaar is (zie Tip). Voeg de vismelange toe aan de pan en laat 1 - 2 minuten garen in de saus. Voeg de garnalen toe en meng alles door.
Tip: Zit er nog veel vocht in de pan? Haal het deksel dan na 2 minuten van de pan. Zit er te weinig vocht in de pan? Voeg dan nog wat bouillon toe.
Verdeel de pasta over de borden. Besprenkel met de overige peterselie. Serveer met 1 citroenpartje per persoon en de aioli.
¡Buen provecho!