Wist je dat het een fabeltje is dat je alleen mosselen kunt eten wanneer de letter R in de maand zit? Het mosselseizoen loopt gewoon vanaf juli tot en met half april in het jaar erop. Dat is bijna het hele jaar door!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
90 gram
Linguine
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
250 gram
Mosselen
60 gram
Garnalen
(Bevat Schaaldieren)
½ tl
Gerookt paprikapoeder
½ stuk(s)
Citroen
4 ml
Olijfolie met saffraanaroma
(Bevat Selderij)
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ pak(ken)
Tomatenblokjes met knoflook en ui
25 gram
Aioli
(Bevat Eieren, Mosterd Kan bevatten Weekdieren, Melk (inclusief lactose), Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad, Vis, Schaaldieren)
½ stuk(s)
Paprika
75 ml
Zoutarme visbouillon
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paprika in repen. Meng in een kom de garnalen met de knoflook en per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/2 tl gerookt paprikapoeder, peper en zout.
Verhit een grote hapjespan of wok met deksel op middelhoog vuur en bak de garnalen met marinade 3 - 4 minuten. Haal de garnalen vervolgens uit de pan.
Voeg de ui toe aan de pan van de garnalen en fruit 1 - 2 minuten. Voeg de paprika en 1/2 tl gerookt paprikapoeder per persoon toe en bak 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe en breng aan de kook. Breek de spaghetti doormidden en voeg toe aan de pan. Laat 5 - 6 minuten afgedekt sudderen. Roer regelmatig door en verlaag eventueel het vuur als de saus te snel inkookt.
Snijd de citroen in partjes.
Voeg de mosselen met vocht toe aan de pan en schep goed om zodat de mosselen tussen de pasta zitten. Pers 1 citroenpartje per persoon uit boven de pan. Dek af en laat nog 4 - 5 minuten koken, of tot de pasta gaar is (zie Tip). Voeg de garnalen toe aan de pan en meng met de pasta. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Zit er nog veel vocht in de pan? Haal het deksel dan na 2 minuten van de pan.
Verdeel de pasta over de borden en besprenkel met de saffraanolie. Serveer met 1 citroenpartje per persoon en de aïoli.
¡Buen provecho!