topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaanse tapas

Spaanse tapas

met albondigas, gebakken aardappeltjes en knoflookgarnalen

Het woord albondiga is een Spaanse verbastering van het Arabische al-bunduq, wat hazelnoot betekent.

Labels:
Eet mij eerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

5 gram

Verse bladpeterselie

¼ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

200 gram

Aardappelen

1.5 tl

Paprikapoeder

6.25 gram

Panko paneermeel

0.16 zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

100 gram

Gemengd gehakt

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

1 stuk(s)

Groene paprika

65 gram

Grote scampi's

¼ stuk(s)

Galiameloen

20 gram

Serranoham

½ stuk(s)

Coeur de boeuf tomaat

75 gram

Bruin meergranen pistolet

¼ stuk(s)

Citroen

25 gram

Aioli

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2.5 el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1187 kcal
Energie (kJ)4964 kJ
Vetten73 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers33 g
Vezels11.4 g
Eiwitten51 g
Zout5 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Serveerschaal
Rasp
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de bladpeterselie fijn. Snipper de ui heel fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, het paprikapoeder en peper en zout naar smaak. Leg op een bakplaat met bakpapier en rooster 25 - 35 minuten in de oven.

Albondigas maken
2

Meng de panko, de Midden-Oosterse kruidenmix, het gehakt, de mosterd en de gesnipperde ui in een kom en draai er 4 gehaktballetjes per persoon van. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Voeg de tomatenblokjes en 1/3 van de knoflook toe, breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur laag en laat, met de deksel op de pan, 14 - 16 min stoven.

Paprika's roosteren
3

Snijd de groene paprika in stukken van 4 cm breed, meng op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon en bestrooi met zout. Rooster 20 minuten met de aardappelen mee in de oven. Meng in een kom de rode peper met de helft van de bladpeterselie, 1/3 van de knoflook en 1 el olijfolie per persoon. Leg hier de garnalen in.

Pan con tomate maken
4

Snijd de galiameloen in parten, verwijder de zaadjes en snijd de schil eraf. Leg de parten op een schaal en verdeel de serranoham erover. Halveer de vleestomaat en rasp het vruchtvlees met een grove rasp. Snijd de pistolet door de helft en besprenkel de snijzijde met zout, olijfolie naar smaak en de overige knoflook. Bak 3 - 4 minuten in de oven. Haal de pistolet uit de oven en besmeer met het vruchtvlees van de vleestomaat (zie TIP).

Tip: Houd de pistolets vast in een theedoek, ze zijn nog heet!

Garnalen bakken
5

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, wanneer de pan goed heet is, de knoflookgarnalen 2 - 4 minuten, of totdat ze mooi roze zijn. Leg ze vervolgens in een kommetje, schenk het bakvet eroverheen en garneer met de andere helft van de bladpeterselie.

Serveren
6

Serveer de gebakken aardappelen met de aioli, de geroosterde groene paprika, de pan con tomate en de albondigas ook in mooie schaaltjes, zodat alles in tapas-stijl op tafel staat. Snijd tenslotte de citroen in partjes en serveer deze erbij. Buen provecho!