Spaghetti aglio olio met venkel, grana padano en basilicum
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti aglio olio met venkel, grana padano en basilicum

Spaghetti aglio olio met venkel, grana padano en basilicum

Pasta aglio olio is een echte klassieker uit de Italiaanse keuken. Oorspronkelijk is het een eenvoudig voorgerecht met enkel knoflook, olijfolie en peterselie. Jij maakt er deze week een volwaardig hoofdgerecht van door er groenten, smaakvolle grana pandano en pijnboompitten aan toe te voegen.

Labels:
Veggie
Kindvriendelijk
Allergenen:
Gluten
Selderij
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Venkel

125 gram

Rode cherrytomaten

90 gram

Volkoren spaghetti

(Bevat Gluten)

½ stuk(s)

Sjalot

6 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

1 tl

Gedroogde oregano

25 gram

Geraspte grana padano

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)725 kcal
Energie (kJ)3033 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers0 g
Vezels13 g
Eiwitten23 g
Zout0 g

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti. Snijd of pers de helft van de knoflook fijn en snijd de andere helft in dunne plakjes.

2

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijd de venkel in repen.
3

Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in fijne repen. Leg de venkel, cherrytomaten en plakjes knoflook in een ovenschaal en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout, meng goed en bak 15 minuten in de oven.

4

Kook de spaghetti in de pan met deksel, afgedekt, 10 minuten en giet daarna af. Snipper ondertussen de sjalot en scheur de basilicum klein.

Voeg de oregano toe.
5

Verhit de overige olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de sjalot en overige knoflook 3 minuten op laag vuur. Voeg de oregano toe en bak 1 minuut mee. Voeg de spaghetti en de helft van de grana padano toe. Verhit 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

6

Haal de pan van het vuur en voeg de groenten uit de oven toe. Voeg ook de extra vierge olijfolie en de helft van de basilicum toe.

Garneer met de pijnboompitten.
7

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de pijnboompitten, overige basilicum en grana padano.