Spaghetti aglio olio met grana padano en pijnboompitten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti aglio olio met grana padano en pijnboompitten

Spaghetti aglio olio met grana padano en pijnboompitten

Dit Italiaanse gerecht maak je af met roma-trostomaten en extra vierge olijfolie

De naam basilicum is terug te leiden naar het Oudgriekse woord ‘basileus’, wat koning betekent. Basilicum wordt ook wel koningskruid genoemd. Basilicum heeft een krachtige smaak en past goed bij de zoete smaak van de tomaten. Dit is dan ook een klassieke combinatie! De Italiaanse rucola zorgt voor een pittige smaak.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Gluten
Selderij
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Mini-romatomaten

7.5 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

90 gram

Volkoren spaghetti

(Bevat Gluten)

½

Sjalot

1

Knoflookteen

20 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

3 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

25 gram

Geraspte grana padano

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

1 tl

Gedroogde oregano

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)655 kcal
Energie (kJ)2741 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers0 g
Vezels9 g
Eiwitten23 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Pan
Bakpapier
Bakplaat
Mes
Grote pan
Bord

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti.

Leg de tomaten in een ovenschaal
2

Leg de romatomaten, aan de tros, in een ovenschaal met bakpapier en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Bestrooi met peper en zout en bak de romatrostomaten 15 minuten in de oven.

3

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Kook de spaghetti in de pan met deksel, afgedekt, 9 minuten en giet daarna af.

Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn en scheur de basilicum en rucola
5

Snipper ondertussen de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Scheur de rucola en basilicum klein.

Voeg het grootste deel van de rucola toe aan de spaghetti
6

Verhit, als de spaghetti bijna gaar is, de overige olijfolie in de wok of hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de oregano toe en bak 30 seconden mee. Voeg de spaghetti, de helft van de grana padano en het grootste deel van de rucola toe. Verhit 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

7

Haal de pan van het vuur en voeg de extra vierge olijfolie en het grootste deel van de basilicum toe aan de spaghetti.

Garneer met de pijnboompitten en overige rucola, basilicum en grana padano
8

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de pijnboompitten en overige rucola, basilicum en grana padano. Bestrooi met peper en serveer met de romatrostomaten.

Tip! Je kunt de rucola ook 1 minuut met de spaghetti meebakken in de wok of hapjespan. Houd er wel rekening mee dat de rucola hierdoor net wat bitterder kan worden.