Spaghetti aglio olio met grana padano en romatrostomaten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti aglio olio met grana padano en romatrostomaten

Spaghetti aglio olio met grana padano en romatrostomaten

Een traditioneel pastagerecht met olijfolie en knoflook

Dit is een klassiek pastagerecht uit de Italiaanse keuken; aan de spaghetti wordt enkel aglio (knoflook) en olio (olie) toegevoegd. De knoflook fruit je heel zachtjes in de olie, zodat de smaak lekker in de olie trekt. Oorspronkelijk bevat dit gerecht geen groenten, omdat het als eerst gang wordt gegeten maar onze variant bevat genoeg groenten!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Selderij
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

10 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½

Courgette

150 gram

Mini-romatomaten

90 gram

Volkoren spaghetti

(Bevat Gluten)

½

Sjalot

1

Knoflookteen

2 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

1 tl

Gedroogde oregano

50 gram

Geraspte grana padano

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)768 kcal
Energie (kJ)3213 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers0 g
Vezels10 g
Eiwitten30 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Oven
Pan
Koekenpan
Bord

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti.

2

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

Besprenkel de groente met balsamicoazijn
3

Snijd de courgette in blokjes van 1 cm en haal de romatomaten van de tros. Leg de courgette en de romatomaten in een ovenschaal en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Bestrooi met peper en zout en bak 15 minuten in de oven.

4

Kook ondertussen de spaghetti in de pan met deksel, afgedekt, 10 minuten en giet daarna af.

Snijd de basilicum fijn
5

Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de basilicum klein.

6

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 5 minuten op laag vuur. Voeg de oregano toe en bak 1 minuut mee. Voeg de spaghetti en de helft van de grana padano toe. Verhit 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

Voeg de groenten toe aan de spaghetti
7

Haal de pan van het vuur en voeg de groenten uit de oven toe aan de spaghetti. Voeg vervolgens de extra vierge olijfolie en het grootste deel van de basilicum toe aan de spaghetti.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
8

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige basilicum, grana padano en pijnboompitten.