Spaghetti alla carbonara met varkensfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti alla carbonara met varkensfilet

Spaghetti alla carbonara met varkensfilet

Met spekjes, bladpeterselie en frisse salade

Een van de vele theorieën over hoe spaghetti carbonara aan zijn naam is gekomen, is dat de grote hoeveelheid zwarte peper die erover wordt gemalen deed denken aan kolengruis - carbone betekent kolen. Een andere is dat het simpelweg de pasta van de kolenmijnwerkers was. Het geheim van een goede carbonara: eenvoud. Het gerecht bestaat naast pasta uit maar drie ingrediënten: eieren, spek en kaas.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Spaghetti

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Eieren, Mosterd, Lupine)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

25 gram

Geraspte parmigiano reggiano

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Mini-romatomaten

¼ stuk(s)

Sjalot

25 gram

Spekblokjes

120 gram

Varkensfilet

30 gram

Olijf-kappertjesmix

1 head

Mini-romaine sla

½ stuk(s)

Rode paprika

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3845 kJ
Energie (kcal)919 kcal
Vetten41 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers13.7 g
Vezels8 g
Eiwitten57 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Snijplank
Kom
Rasp
Dunschiller
Aluminiumfolie
Koekenpan
Saladekom
Bord

Instructies

Pasta koken
1

Kook ruim water in een pan met deksel en kook de spaghetti in 12 - 14 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Breek intussen de eieren in een kom. Rasp de helft van de parmigiano reggiano en voeg toe aan de kom. Meng goed tot de eieren losgeklopt zijn, meng met 1 el water per persoon en breng op smaak met peper en zout. Pers de knoflook en snijd fijn. Hak de bladpeterselie grof. Snijd de mini-romaine in reepjes. Snijd de rode paprika in blokjes en de mini-romatomaten in kwarten. Snijd de sjalot in dunne ringen.

Vlees bakken
3

Verhit een grote koekenpan, zonder bakvet, op hoog vuur en bak de spekblokjes 5 - 6 minuten. Breng ondertussen de varkensfilet op smaak met peper en zout. Verhit de olijfolie in een andere koekenpan en bak de varkensfilet 2 - 3 minuten aan beide kanten gaar. Laat daarna rusten onder aluminiumfolie.

Dressing maken
4

Meng de extra vierge olijfolie met de zwarte balsamicoazijn, de honing, de sjalot en peper en zout naar smaak in een saladekom.

Pasta roeren
5

Voeg de spaghetti en de knoflook toe aan de koekenpan met spekjes en roer goed door. Neem de koekenpan van de warmtebron en voeg het eimengsel toe aan de koekenpan. Roer goed tot het eimengsel gestold is. Roer daarna de bladpeterselie door de spaghetti.

Serveren
6

Meng de mini-romaine, de rode paprika, de mini-romatomaten, de olijven en de kappertjes door de dressing. Serveer de pasta carbonara in diepe borden en leg daar de varkensfilet gesneden op. Rasp de overige parmigiano reggiano erover. Serveer met de salade.