Tip: is de saus waterig? Haal de deksel dan in de laatste 2 minuten van de wok of hapjespan en laat op hoog vuur overtollig vocht verdampen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½
Ui
½
Knoflookteen
10 gram
Zonnebloempitten
(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
100 gram
Gekruid rundergehakt
¼ blik(ken)
Tomatenpuree
1.5 tl
Paprikapoeder
⅓ blik(ken)
Tomatenblokjes
90 gram
Volkoren spaghetti
(Bevat Gluten)
40 gram
Rucolamelange
⅕
Komkommer
½ el
Olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn.
Kook 500 ml water per persoon voor de spaghetti in een pan met deksel.
Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin.
Verhit vervolgens de olijfolie in de wok of hapjespan met deksel en rul het gehakt met de ui, knoflook, peper en zout 4 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de tomatenpuree en paprikapoeder toe en bak 2 minuten. Voeg de tomatenblokjes en zwarte balsamicoazijn toe. Breng op smaak met peper en zout en kookde saus, afgedekt, 10 minuten op middelmatig vuur.
Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Scheur de slamelange klein en snijd of schaaf de komkommer in dunne, halve plakken. Meng de komkommer en de slamelange met de extra vierge olijfolie, peper en zout in een saladekom.
Verdeel de spaghetti over de borden. Schep de tomatensaus erover en garneer met de zonnebloempitten. Serveer met de salade.