Volkoren spaghetti in romige saus met gehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren spaghetti in romige saus met gehakt

Volkoren spaghetti in romige saus met gehakt

met harissa, spinazie en verse peterselie

Puntpaprika's hebben een bijzonder zoete smaak. Deze groente heeft een wat dunnere huid in vergelijking met de gewone paprika. Hierdoor heb je geen last van de velletjes van de vrucht!

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Rundergehakt met köftekruiden

(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

50 gram

Spinazie

25 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Harissa

¼ stuk(s)

Rode peper

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

90 gram

Volkoren spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)766 kcal
Energie (kJ)3205 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd14.1 g
Koolhydraten80.1 g
waarvan suikers19.8 g
Vezels13.2 g
Eiwitten36.7 g
Zout4.4 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot voor de pasta. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven. Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht.
  • Snijd de paprika in reepjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een sauteerpan op hoog vuur. Voeg de paprika, knoflook en rode peper toe aan de sauteerpan en bak 1 - 2 minuten.
  • Voeg het gehakt toe en bak 2 - 3 minuten mee.

Weetje: Wist je dat (punt)paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Saus maken
3
  • Voeg de tomatenblokjes toe aan de sauteerpan en bak nog 2 - 3 minuten.
  • Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn.
  • Zet het vuur lager en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de sauteerpan. Laat al roerend slinken.
Serveren
4
  • Roer de roomkaas door de saus. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de pasta door de saus. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de saus te droog lijkt.
  • Verdeel de pasta met saus over diepe borden. Besprenkel met de harissa en garneer met de bladpeterselie.