Spinazie-kokoscurry met gele rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spinazie-kokoscurry met gele rijst

Spinazie-kokoscurry met gele rijst

met tomaat, cashewstukjes en spiegelei

Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. Dit is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, waardoor je een energiek gevoel krijgt.

Labels:
Lactosevrij
Veggie
Allergenen:
Cashewnoten
Selderij
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

⅓ tl

Gemalen kurkuma

75 gram

Witte langgraanrijst

20 gram

Cashewstukjes

(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

5 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

½ zakje(s)

Currypoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

50 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

⅓ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

¼ stuk(s)

Rode peper

2.5 gram

Verse koriander

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)845 kcal
Energie (kJ)3534 kJ
Vetten47.8 g
waarvan verzadigd16.9 g
Koolhydraten78.2 g
waarvan suikers6.1 g
Vezels6.7 g
Eiwitten23.7 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd 1/4 rode peper per persoon fijn. 
  • Verhit de helft van de olijfolie in een pot met deksel op middelmatig vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg 1/3 tl kurkuma per persoon toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de rijst en 200 ml water per persoon toe. Verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de pot en breng aan de kook. Kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Voeg eventueel extra water toe als de rijst te snel droogkookt. Laat zonder deksel uitstomen.
Curry maken
2
  • Verhit ondertussen een wok of sauteerpan zonder olie op middelhoog vuur. Rooster de cashewstukjes 1 minuut en voeg dan de kokosrasp toe. Haal de garnituur uit de pan zodra deze goudbruin kleurt en bewaar apart.
  • Laat de wok of sauteerpan van de garnituur een beetje afkoelen en voeg dan de zonnebloemolie toe. Fruit de knoflook, de rode peper en per persoon: 1 1/2 tl currypoeder en 1 tl gemalen komijnzaad 1 - 2 minuten op middelmatig vuur. 
  • Voeg de tomaat toe en bak al roerend 4 minuten.
  • Voeg de kokosmelk toe. Verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook.
Spinazie toevoegen
3
  • Verhit ondertussen de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak 1 spiegelei per persoon.
  • Scheur vervolgens de spinazie klein boven de wok of sauteerpan met curry. Laat al roerend slinken en laat 1 - 2 minuten zachtjes koken. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

Weetje: Spinazie is rijk aan ijzer, wat bijdraagt aan een energiek gevoel. Eet je geen vlees? Let er dan op dat je wel voldoende ijzer binnenkrijgt door bijvoorbeeld spinazie te eten of andere groene groenten, peulvruchten, noten, zaden of tofu.

Serveren
4
  • Snijd de koriander grof.
  • Verdeel de rijst en curry over de borden. Garneer met de cashew-kokosgarnering en verse koriander.
  • Serveer met het spiegelei.