Meiraap, ook wel meiknol genoemd, is familie van de koolraap en heeft een zoetige pittige smaak die vergeleken kan worden met milde radijs of koolrabi. Meiraap is ook lekker om rauw te eten, bijvoorbeeld als garnering op een broodje kaas. De meirapen in de box zijn van het land gehaald in Vlaanderen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 400 ml water per persoon.
Snipper de sjalot. Schil de aardappelen (eigenheimer) en meiraap en snijd beide klein.
Verhit de olijfolie in een soeppan of pan met dikke bodem en fruit de sjalot 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de aardappel en meiraap toe, zet het vuur hoger en bak 2 minuten. Schenk 300 ml water per persoon in de pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Voeg de spinazie, eventueel in delen, toe en breng afgedekt aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken.
Snijd het noten-rozijnenbrood open en bestrooi met de helft van de geitenkaas. Schenk hier de honing naar smaak over en bak het notenrozijnenbrood 6 – 8 minuten in de oven.
Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer of in een blender. Voeg het achtergehouden water toe als je de soep vloeibaarder wilt maken en breng op smaak met peper.
Verdeel de soep over soepkommen en garneer met de overige geitenkaas en eventueel met extra vierge olijfolie naar smaak. Serveer met het noten-rozijnenbrood.
Tip! Ben je net als Thomas een grote liefhebber van knoflook? Snijd dan 1 teen per 2 personen fijn en bak dit mee met de sjalot.