Spinaziestoemp met boerenworst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spinaziestoemp met boerenworst

Spinaziestoemp met boerenworst

met kastanjechampignons, knolselderij en pecannoten

Een verschil met de normale champignon, is dat de kastanjechampignon minder vocht bevat. Deze zal daarom minder slinken dan je gewend bent van de witte champignon.

Labels:
Familie
Extra groente
Familie
Allergenen:
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

100 gram

Knolselder

(Bevat Selderij)

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Kastanjechampignons

10 gram

Pecanstukjes

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

50 gram

Spinazie

0.17 zakje(s)

Belgische kruidenmix voor gehakt

Zelf toevoegen

½ tl

Mosterd

5 ml

[Plantaardige] melk

0.13 stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

3 tl

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)831 kcal
Energie (kJ)3475 kJ
Vetten54.1 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten52.4 g
waarvan suikers7.6 g
Vezels14.3 g
Eiwitten28.4 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1

Schil de aardappelen en de knolselderij en snijd beide in grove stukken. Weeg de knolselderij af. Zorg dat de aardappelen en knolselderij net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 15 - 18 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Worst bakken
2

Verhit 1 tl roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de boerenworst in 3 - 4 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 8 - 10 minuten op laag vuur. Keer regelmatig om.

Champignons bakken
3

Snijd de ui in halve ringen. Halveer de kastanjechampignons en snijd eventuele grotere champignons in kwarten. Haal de worst uit de pan. Voeg aan dezelfde pan 1 tl roomboter per persoon toe. Bak de kastanjechampignons 5 - 7 minuten op hoog vuur. Verlaag het vuur en voeg de helft van de ui toe. Bak nog 3 minuten.

Pecanstukjes roosteren
4

Voeg per persoon: 1/2 tl mosterd, 50 ml water en 1/8 runderbouillonblokje toe aan pan met champignons. Laat 5 minuten koken zodat er een jus ontstaat. Voeg de worst toe en laat nog 3 minuten mee sudderen. Bak in een koekenpan zonder olie de pecanstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit in dezelfde pan 1/2 el olijfolie per persoon. Fruit de overige ui 2 - 3 minuten. Voeg in delen de spinazie toe en bak tot de spinazie geslonken is.

Stoemp maken
5

Stamp ondertussen de aardappelen en knolselderij tot een grove puree. Voeg per persoon: 1/4 tl gehaktkruiden, 1 tl roomboter en een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken. Meng de gebakken spinazie door de puree. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de puree over de borden. Schenk de jus met champignons eroverheen. Leg de boerenworst erop. Garneer met de pecanstukjes.

Weetje: Wist je dat knolselderij meer vezels bevat dan de meeste andere groenten? Namelijk maar liefst 4,9 gram vezels per 100 gram! Vezels zijn belangrijk voor een goede darmwerking en zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel na de maaltijd.