De pompoenpit is de kampioen onder de zaden en noten door het hoge magnesiumgehalte. Dit mineraal is onder andere essentieel voor een gezonde bloeddruk.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
75 gram
Risottorijst
1 stuk(s)
Kipfilet
2 plak(ken)
Ontbijtspek
25 gram
Roomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
150 gram
Pompoenblokjes
2.5 gram
Verse oregano
½ stuk(s)
Parmigiano Reggiano DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
⅓ stuk(s)
Citroen
10 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
250 ml
Zoutarme groentebouillon
1 el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers uit boven een kleine kom. Pluk de blaadjes van de oreganotakjes.
Verhit de helft van de olijfolie in een pot met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 1 minuut. Voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut al roerend mee. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.
Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn, maar nog een hardere kern hebben vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de risotto nog verder te garen (zie Tip).
Tip: Is de risotto eerder klaar dan de rest? Voeg dan wat extra water toe aan de pot, roer door en laat op laag vuur nagaren met het deksel op de pot.
Snijd de kipfilet open en besmeer de binnenkant met de roomkaas. Bestrooi met de oreganoblaadjes, peper en zout en vouw de kipfilet weer dicht. Wikkel de kipfilet in het ontbijtspek. Meng op een bakplaat met bakpapier de pompoenblokjes met de overige olijfolie, peper en zout. Bak de pompoen 15 - 20 minuten in de oven.
Verhit ondertussen de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak nog 5 - 6 minuten, of tot de kip gaar is. Verhit een tweede pan zonder bakvet op middelhoog vuur. Rooster de pompoenpitten 2 minuten, of tot ze beginnen te poffen.
Rasp de Parmigiano Reggiano. Meng de helft van de Parmigiano Reggiano en de helft van de pompoenblokjes door de risotto. Breng op smaak met 1 tl citroensap per persoon, peper en zout. Verdeel de risotto over borden en strooi de overige Parmigiano Reggiano erover. Leg de kipfilet en overige pompoenblokjes erop. Garneer met de gepofte pompoenpitten en citroenrasp naar smaak.