Pompoenrisotto met kip in ontbijtspek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pompoenrisotto met kip in ontbijtspek

Pompoenrisotto met kip in ontbijtspek

met citroen en Parmigiano Reggiano

De pompoenpit is de kampioen onder de zaden en noten door het hoge magnesiumgehalte. Dit mineraal is onder andere essentieel voor een gezonde bloeddruk.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Risottorijst

1 stuk(s)

Kipfilet

2 plak(ken)

Ontbijtspek

25 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

150 gram

Pompoenblokjes

2.5 gram

Verse oregano

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

⅓ stuk(s)

Citroen

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3525 kJ
Energie (kcal)843 kcal
Vetten39.8 g
waarvan verzadigd14.7 g
Koolhydraten71.1 g
waarvan suikers7.9 g
Vezels10.2 g
Eiwitten48.2 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Kleine kom
Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers uit boven een kleine kom. Pluk de blaadjes van de oreganotakjes.

Risotto bereiden
2

Verhit de helft van de olijfolie in een pot met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 1 minuut. Voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut al roerend mee. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

Risotto koken
3

Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn, maar nog een hardere kern hebben vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de risotto nog verder te garen (zie Tip).

Tip: Is de risotto eerder klaar dan de rest? Voeg dan wat extra water toe aan de pot, roer door en laat op laag vuur nagaren met het deksel op de pot.

Pompoen roosteren
4

Snijd de kipfilet open en besmeer de binnenkant met de roomkaas. Bestrooi met de oreganoblaadjes, peper en zout en vouw de kipfilet weer dicht. Wikkel de kipfilet in het ontbijtspek. Meng op een bakplaat met bakpapier de pompoenblokjes met de overige olijfolie, peper en zout. Bak de pompoen 15 - 20 minuten in de oven.

Kip bakken
5

Verhit ondertussen de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak nog 5 - 6 minuten, of tot de kip gaar is. Verhit een tweede pan zonder bakvet op middelhoog vuur. Rooster de pompoenpitten 2 minuten, of tot ze beginnen te poffen.

Serveren
6

Rasp de Parmigiano Reggiano. Meng de helft van de Parmigiano Reggiano en de helft van de pompoenblokjes door de risotto. Breng op smaak met 1 tl citroensap per persoon, peper en zout. Verdeel de risotto over borden en strooi de overige Parmigiano Reggiano erover. Leg de kipfilet en overige pompoenblokjes erop. Garneer met de gepofte pompoenpitten en citroenrasp naar smaak.