Speciaal ingrediënt in je box! Het wildseizoen is weer van start: geniet van deze malse hertenbiefstuk. Een ambachtelijk en mager stukje vlees met een milde wildsmaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
120 gram
Hertenbiefstuk
25 ml
Aardbeiensaus
250 gram
Aardappelen
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Paarse wortel
½ stuk(s)
Pastinaak
¼ stuk(s)
Handsinaasappel
5 gram
Verse bladpeterselie, koriander en oregano
½ takje(s)
Verse rozemarijn
10 gram
Hazelnoten
(Bevat Hazelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
1 el
[Plantaardige] boter
2 tl
Witte balsamicoazijn
1 el
Extra vierge olijfolie
1 el
Olijfolie
½ tl
Mosterd
Verhit de oven voor op 200 graden. Breng een pot met water aan de kook. Snijd de wortel in de lengte. Verdeel de wortel aan één zijde van een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster 10 - 15 minuten in de oven. Ris de rozemarijnblaadjes van de stelen en snijd de blaadjes fijn. Hak de hazelnoten grof en rooster 2 - 3 minuten in een pan zonder olie op hoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snijd ondertussen de pastinaak in de lengte in 6 stukken en kook 3 - 4 minuten in de pot. Verdeel de pastinaak over de andere zijde van de bakplaat met bakpapier. Bewaar de pot met water apart voor later. Besprenkel de pastinaak met de overige olijfolie en de honing. Verdeel de helft van de rozemarijn over de pastinaak. Breng op smaak met peper en zout. Plaats de bakplaat terug in de oven en rooster nog 15 minuten.
Was of schil de aardappelen en snijd in stukken. Voeg de aardappelen toe aan de pot met water van de pastinaak. Voeg wat zout toe aan het water en kook de aardappelen 12 - 15 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet de aardappelen af en bewaar apart. Verhit de helft van de boter in dezelfde pan van de hazelnoten op hoog vuur. Voeg, zodra de boter goed heet is, de hertenbiefstuk toe aan de pan en bak 2 minuten per kant.
Snipper de ui. Rasp de appelsien met een fijne rasp en pers het sap uit de appelsien. Haal de steak uit de pan en breng op smaak met peper. Laat rusten onder aluminiumfolie. Bak de ui met de overige rozemarijn in dezelfde pan 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Zet het vuur laag en voeg de aardbeiensaus en per persoon: 1 1/2 tl witte balsamicoazijn en 30 ml appelsiensap toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed door en laat zachtjes pruttelen.
Snijd de verse kruiden fijn en voeg toe aan een kleine kom. Voeg de overige wittewijnazijn, de extra vierge olijfolie en 1/2 tl appelsienrasp per persoon toe aan de kom. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de zure room en de mosterd toe. Voeg eventueel wat van het kookvocht toe om het smeuïg te maken. Stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de overige boter toe aan de saus.
Snijd de hertenbiefstuk, tegen de draad in, in dunne sneetjes. Serveer de aardappelpuree over de borden. Serveer de hertenbiefstuk ernaast, samen met de geroosterde groenten. Schenk de aardbeiensaus over de hertenbiefstuk en garneer de groenten met de kruidendressing en de hazelnoten.