Duitse biefstuk met zelfgemaakte pickles
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Duitse biefstuk met zelfgemaakte pickles

Duitse biefstuk met zelfgemaakte pickles

met bloemkool en gebakken aardappelen

-

Allergenen:
Sulfiet
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Vastkokende aardappelen

250 gram

Bloemkool

25 gram

Augurken

40 gram

Zilveruitjes

(Bevat Sulfiet)

1 tl

Gemalen kurkuma

1 stuk(s)

Rundertartaar

25 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.5 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

200 ml

Kippenbouillon

1 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3042 kJ
Energie (kcal)727 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd18.7 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers10.9 g
Vezels10 g
Eiwitten34 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Steelpan
Koekenpan
Ovenschaal

Instructies

Aardappelen bakken
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 - 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Bloemkool bereiden
2

Bereid 200 ml bouillon per persoon voor de pickles. Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng in een pan met deksel een klein laagje water met een snuf zout aan de kook voor de bloemkool. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de steel in blokjes. Kook de helft van de bloemkool in 6 - 8 minuten gaar en houd de andere helft apart. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Saus maken
3

Snijd de augurk in kleine stukjes. Verhit 1 el roomboter per persoon in een steelpan op gemiddeld vuur. Voeg 1 el bloem per persoon toe en kook droog. Voeg 1/3 van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon en roer de saus glad. Voeg de overige bloemkool, de zilveruitjes, de augurk en de kurkuma toe. Roer goed en houd op laag vuur warm.

Duitse biefstuk bakken
4

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk 2 – 4 minuten per kant. Voeg wanneer je de Duitse biefstuk omdraait de gekookte bloemkool toe en bak nog 2 - 4 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Pickles afwerken
5

Roer vlak voor serveren de crème fraiche door de pickles.

Serveren
6

Serveer de Duitse biefstuk met de aardappelen, de zelfgemaakte pickles en de gebakken bloemkool.