Varkenshaas in zwartepepersaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas in zwartepepersaus

Varkenshaas in zwartepepersaus

met krieltjes en komkommer-appelsalade met pompoenpitten

Varkenshaas is het meest malse stuk vlees van het varken. Wist je dat dit het enige stukje van het varken is dat je zelfs rosé kunt eten?

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

50 gram

Zwartepepersaus

(Bevat Melk (inclusief lactose))

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

40 gram

Rucola en veldsla

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Appel

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

1 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Mosterd

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2878 kJ
Energie (kcal)688 kcal
Vetten33.9 g
waarvan verzadigd14.4 g
Koolhydraten57.1 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels9.1 g
Eiwitten35.3 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Hapjespan
Koekenpan met deksel
Saladekom

Instructies

Varkenshaas bakken
1
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas in 7 minuten rondom bruin.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Verhit de overige boter aan één kant van de pan. Voeg de ui toe en bak deze 5 minuten mee.
  • Haal de varkenshaas uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie tot serveren. Haal de ui uit de pan en bewaar apart.
Aardappelen bakken
2
  • Verhit in dezelfde pan de zwartepepersaus 1 minuut op middelhoog vuur.
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 9 minuten.
  • Haal het deksel van de pan en bak nog 4 minuten.
  • Voeg 3/4 tl Italiaanse kruiden per persoon toe en schep om. Bak 1 minuut mee. Breng op smaak met peper en zout.
Salade maken
3
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in schijfjes.
  • Snijd de komkommer in blokjes.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1 tl wittewijnazijn, 1 tl extra vierge olijfolie, 1 tl honing, 1 tl mosterd en peper en zout naar smaak.
  • Voeg de rucola, veldsla, appel en komkommer toe aan de kom en meng goed.
Serveren
4
  • Serveer de varkenshaas op de borden. Verdeel de zwartepepersaus en ui erover.
  • Leg de krieltjes ernaast.
  • Serveer de salade erbij en garneer met de pompoenpitten (zie Tip).

Tip: Heb je meer tijd? Rooster dan de pompoenpitten. Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.