Gemarineerde biefstuk met salsa verde
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gemarineerde biefstuk met salsa verde

Gemarineerde biefstuk met salsa verde

met zoete aardappel en koolsla

Wist je dat kappertjes de ongeopende bloemkoppen zijn van de kappertjesplant? Ze worden voornamelijk geoogst in landen met een Mediterraans klimaat.

Allergenen:
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse munt en bieslook

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

5 gram

Kappertjes

⅓ stuk(s)

Citroen

225 gram

Zoete aardappel

100 gram

Rode kool, witte kool en wortel

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

2.5 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

1 el

Water voor saus

2.5 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5058 kJ
Energie (kcal)1209 kcal
Vetten90.3 g
waarvan verzadigd17.4 g
Koolhydraten60.8 g
waarvan suikers21.9 g
Vezels12.1 g
Eiwitten34.3 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Kom
Rasp
Kleine kom
Saladekom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Zoete aardappel bereiden
1

Haal de biefstuk uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Breng water met een snuif zout aan de kook in een ruime sauteerpan met deksel voor de zoete aardappel. Was of schil de zoete aardappel en snijd in partjes. Kook de partjes, afgedekt, 10 minuten (ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn). Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de puntpaprika in dunne ringen.

Tip: Voor het beste resultaat haal je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast en uit de verpakking.

Salsa verde maken
2

Hak de bladpeterselie, bieslook en munt fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak 1 tl kappertjes per persoon fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit boven een kleine kom. Meng in een kom de verse kruiden met de knoflook, de fijngehakte kappertjes en per persoon: 1 el citroensap en 2 el extra vierge olijfolie. Breng goed op smaak met peper en zout.

Bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in de sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de puntpaprika en 1 tl Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) per persoon toe aan de zoete-aardappelpartjes in de sauteerpan en bak 5 - 8 minuten. Roer tussendoor en breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Rode puntpaprika zit bomvol vitamine C. Wist je dat dit de opname van ijzer stimuleert? Perfect in combinatie met de ijzerrijke biefstuk dus! 

Koolsla maken
4

Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1/2 tl citroenrasp, 1 tl wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 el mayonaise. Voeg de koolmix toe, meng goed en breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de aangegeven hoeveelheid water voor saus en de overige Mexicaanse kruiden.

Biefstuk bakken
5

Verhit 1 el boter per persoon in een pan op hoog vuur. Leg de biefstuk in de pan zodra de boter goed heet is. Bak de biefstuk 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal de biefstuk uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. 

Tip: Bak de biefstuk eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.

Serveren
6

Verdeel de zoete-aardappelpartjes met puntpaprika over de borden en besprenkel met de mayonaisedressing. Snijd de biefstuk tegen de draad in in dunne sneetjes en leg naast de zoete aardappel. Schenk de salsa verde op het vlees. Serveer met de koolsla.