Steak met aardappelpuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Steak met aardappelpuree

Steak met aardappelpuree

met romige spinazie

Tip voor malse steak: haal het vlees een half uur voordat je begint met koken uit de koelkast en dep het droog met keukenpapier.

Allergenen:
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

250 gram

Rosevalaardappelen

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Ui

½ takje(s)

Verse rozemarijn

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

½ tl

Mosterd

50 ml

Zoutarme runderbouillon

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3195 kJ
Energie (kcal)764 kcal
Vetten40 g
waarvan verzadigd21.6 g
Koolhydraten61.8 g
waarvan suikers11.6 g
Vezels13 g
Eiwitten36.1 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pot met deksel, voeg een snuifje zout toe en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen. Bewaar apart tot stap 4.

Steak bakken
2

Bereid de bouillon. Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur. Leg, zodra de boter goed heet is, de steak met de helft van de ui in de pan. Bak de steak 1 - 3 minuten per kant. Zet het vuur laag, haal de steak uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

Saus maken
3

Blus af met de wittewijnazijn en laat 1 minuut indikken. Voeg daarna de bouillon en de helft van de culinaire room toe. Meng goed door en laat 2 - 3 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn.

Spinazie bakken
4

Verhit de olijfolie in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en bak de knoflook, rozemarijn en overige ui 1 minuut. Voeg de spinazie en de overige culinaire room toe bak 1 - 2 minuten, of tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout. Laat op laag vuur afgedekt indikken tot serveren.

Aardappelpuree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk of kookvocht en per persoon: 1/2 tl mosterd en 1 el boter toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree over de borden. Snijd de steak, tegen de draad in, in sneetjes en serveer op de puree. Schenk de romige saus over het vlees. Verdeel de spinazie ernaast.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.