Speciaal ingrediënt in je box! Vers uit het seizoen: de cœur de bœuf tomaat. Barstensvol smaak en heerlijk sappig.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Gemarineerde steak
(Bevat Selderij Kan bevatten Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Coeur de boeuf tomaat
½ stuk(s)
Wortel
1 stuk(s)
Knoflookteen
½
Tomatenpuree
1 stuk(s)
Laurierblad
90 gram
Mafaldine
(Bevat Tarwe Kan bevatten Ei, Soja)
5 gram
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
¼ stuk(s)
Citroen
1.5 spriet(en)
Bleekselder
(Bevat Selderij)
75 ml
Zoutarme runderbouillon
½ el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] boter
½ el
Rodewijnazijn
½ tl
Suiker
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Haal de steak uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Snipper de ui. Snijd de tomaat, bleekselder en wortel in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon.
Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!
Verhit de olijfolie in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, bleekselder, wortel en de helft van de knoflook 3 - 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 minuut. Voeg de tomaat, bouillon, rodewijnazijn, suiker en het laurierblad toe. Roer goed door en laat, afgedekt, 10 minuten koken.
Breng water aan de kook in een pot voor de pasta. Kook de pasta 7 - 9 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
Snijd de peterselie fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Meng in een kleine kom de peterselie met de overige knoflook, 1/2 tl citroenrasp per persoon en extra vierge olijfie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Leg, zodra de boter heet genoeg is, de steak in de pan en bak 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan, breng op smaak met peper en zout en laat rusten onder aluminiumfolie. Voeg het bakvet toe aan de pan met tomatensaus en roer goed door.
Voeg de pasta toe aan de tomatensaus en roer goed door. Voeg eventueel wat van het kookvocht toe. Snijd de steak, tegen de draad in, in dunne sneetjes. Serveer de pasta in diepe borden. Leg de steak erbovenop. Garneer met de gremolata.