topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Steak met pepersaus

Steak met pepersaus

met aardappelschijfjes en sperziebonensalade

Vanavond staat er steak op het menu. Je serveert hem met de zwartepepersaus uit je box.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Steak

200 gram

Aardappelschijfjes

1 stuk(s)

Little gem

100 gram

Sperziebonen

50 gram

Zwartepepersaus

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Mosterd

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3090 kJ
Energie (kcal)738 kcal
Vetten44.9 g
waarvan verzadigd19.8 g
Koolhydraten45.2 g
waarvan suikers8.7 g
Vezels10.2 g
Eiwitten32.8 g
Zout1 g

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom
Pan met deksel
Aluminiumfolie
Steelpan
Keukenpapier

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de aardappelschijfjes in 15 minuten knapperig (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 pannen.

Salade maken
2
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.
  • Schenk een bodempje water in een pot met deksel. Voeg een snuifje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en kook in 4 - 6 minuten beetgaar. Giet af en spoel met koud water. 
  • Snijd ondertussen de little gem fijn. 
  • Meng in een saladekom de mosterd, honing en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de little gem en sperziebonen toe en meng met de dressing.
Steak bakken
3
  • Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur.
  • Dep de steak droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. 
  • Leg, zodra de boter goed heet is, de steak in de pan en bak 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • Verwarm ondertussen de pepersaus in een steelpan op laag vuur.
Serveren
4
  • Snijd de steak, tegen de draad in, in sneetjes en verdeel over de borden.
  • Schenk de pepersaus erover. 
  • Serveer de salade en aardappelschijfjes ernaast. 

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.