Wist je dat kappertjes de ongeopende bloemkoppen zijn van de kappertjesplant? Ze worden voornamelijk geoogst in landen met een Mediterraans klimaat.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Gemarineerde steak
(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)
½ stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Verse munt en bieslook
2.5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
5 gram
Kappertjes
⅓ stuk(s)
Citroen
225 gram
Zoete aardappel
100 gram
Rode kool, witte kool en wortel
1 stuk(s)
Rode puntpaprika
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
1 tl
Wittewijnazijn
2.5 el
Extra vierge olijfolie
½ el
Olijfolie
1 el
[Plantaardige] boter
1 el
Water voor saus
2.5 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Haal de biefstuk uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Breng water met een snuif zout aan de kook in een ruime sauteerpan met deksel voor de zoete aardappel. Was of schil de zoete aardappel en snijd in partjes. Kook de partjes, afgedekt, 10 minuten (ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn). Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de puntpaprika in dunne ringen.
Tip: Voor het beste resultaat haal je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast en uit de verpakking.
Hak de bladpeterselie, bieslook en munt fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak 1 tl kappertjes per persoon fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit boven een kleine kom. Meng in een kom de verse kruiden met de knoflook, de fijngehakte kappertjes en per persoon: 1 el citroensap en 2 el extra vierge olijfolie. Breng goed op smaak met peper en zout.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in de sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de puntpaprika en 1 tl Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) per persoon toe aan de zoete-aardappelpartjes in de sauteerpan en bak 5 - 8 minuten. Roer tussendoor en breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Rode puntpaprika zit bomvol vitamine C. Wist je dat dit de opname van ijzer stimuleert? Perfect in combinatie met de ijzerrijke biefstuk dus!
Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1/2 tl citroenrasp, 1 tl wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 el mayonaise. Voeg de koolmix toe, meng goed en breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de aangegeven hoeveelheid water voor saus en de overige Mexicaanse kruiden.
Verhit 1 el boter per persoon in een pan op hoog vuur. Leg de biefstuk in de pan zodra de boter goed heet is. Bak de biefstuk 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal de biefstuk uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
Tip: Bak de biefstuk eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.
Verdeel de zoete-aardappelpartjes met puntpaprika over de borden en besprenkel met de mayonaisedressing. Snijd de biefstuk tegen de draad in in dunne sneetjes en leg naast de zoete aardappel. Schenk de salsa verde op het vlees. Serveer met de koolsla.