Stir-fry met gemarineerde varkenshaasstukjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stir-fry met gemarineerde varkenshaasstukjes

Stir-fry met gemarineerde varkenshaasstukjes

met spitskool, broccoli, wortel en bruine rijst

De spitskool en broccoli zijn alvast voor je gesneden. Dat scheelt jou weer tijd in de keuken!

Labels:
Caloriebewust
Familie
Extra groente
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Spitskool en broccoli

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Varkenshaasstukjes

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

75 gram

Bruine snelkookrijst

1 stuk(s)

Wortel

¼ bosje(s)

Lente-ui

20 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

2.5 gram

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

¾ el

Zonnebloemolie

1 tl

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)635 kcal
Energie (kJ)2659 kJ
Vetten16 g
waarvan verzadigd2.8 g
Koolhydraten82.4 g
waarvan suikers18.9 g
Vezels10.5 g
Eiwitten36.3 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de rijst (zie Tip).
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Was of schil de wortel. Snijd in dunne halve maantjes.

Tip: Wil je extra snel zijn? Kook het water dan in een waterkoker.

Rijst koken en groenten bakken
2
  • Kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en laat indien nodig, afgedekt, uitstomen.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak het witte gedeelte van de lente-ui en de knoflook 2 - 3 minuten.
  • Voeg de wortel, de Peruaanse kruidenmix, de spitskool en broccoli toe en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Dek vervolgens af en bak nog 4 - 5 minuten verder.
Bakken
3
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Voeg de varkenshaasstukjes en 1 tl bloem per persoon toe en bak 1 - 2 minuten al roerend.
  • Voeg de ketjap, sojasaus en 1 el water per persoon toe. Roer goed door en laat 2 - 3 minuten indikken op middelhoog vuur, of tot er een saus ontstaat.
  • Voeg de rijst en groenten toe. Roer alles goed door elkaar en bak 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de stir-fry over de borden.
  • Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui en het sesamzaad.