Knolselderijstoemp met serranoham
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Knolselderijstoemp met serranoham

Knolselderijstoemp met serranoham

Met kruidenroomkaas en bieslook

Vandaag maak je stoemp met knolselderij. De serranoham bak je in de oven, zodat hij lekker knapperig wordt. Door de puree meng je smeuïge kruidenroomkaas, die deze bijzondere stamppot naast romigheid ook extra smaak geeft. Stoemp is de Vlaamse variant op stamppot en mag wat groffer van structuur blijven.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Selderij
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Lupine
Mosterd
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Knolselderij

(Bevat Selderij)

200 gram

Vastkokende aardappelen

7 stuk(s)

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Serranoham

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose), Lupine, Mosterd, Sesamzaad, Soja)

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2347 kJ
Energie (kcal)561 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd8.2 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers2.8 g
Vezels14 g
Eiwitten23 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon in een grote pan met deksel. Snijd de schil van de knolselderij en weeg 200 g knolselderij per persoon af. Snijd vervolgens de knolselderij in grove stukken van 2 cm. Schil de aardappelen (Frieslander) en snijd ook in grove stukken van 2 cm.

Koken
2

Voeg de knolselderij en een snuf zout toe aan de grote pan met kokend water en kook de knolselderij 3 minuten. Voeg de aardappelen toe en kook, afgedekt, 12 – 14 minuten, of totdat de aardappel en knolselderij gaar zijn. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Serranoham bakken
3

Trek ondertussen de plakken serranoham uit elkaar en verdeel de serranoham over een bakplaat met bakpapier. Bak de serranoham 8 – 10 minuten in de oven, of totdat de ham knapperig is. Snijd ondertussen de verse bieslook fijn.

Stoemp maken
4

Stamp de knolselderij, de aardappelen en de kruidenroomkaas tot een grove puree met een aardappelstamper. Meng er de roomboter, de mosterd en eventueel een scheutje melk door om het smeuïg te maken.

Op smaak brengen
5

Breng de stoemp op smaak met het grootste deel van de bieslook en peper en zout. Voeg eventueel meer mosterd naar smaak toe. Breek de knapperige serranoham in stukjes.

Serveren
6

Verdeel de knolselderijstoemp over de borden en garneer met de knapperige serranoham en de overige bieslook.